h

Aldi Zeswegen moet blijven

15 september 2021

Aldi Zeswegen moet blijven

Foto: Arlette Vrusch
Een directeur die zich verstopt voor zijn personeel of klanten. Franse taferelen in Limburg? Niets is minder waar in het geval van ALDI-directeur Gideon van Bussel. De ALDI-baas dook voor 50 buurtbewoners uit de Heerlense buurt Zeswegen. Velen van hen zijn op hoge leeftijd, zitten in een rolstoel, zijn van de basisschoolleeftijd of doen anderszins geen vlieg kwaad. De Aldi-directeur liet zich van zijn slechtste kant zien.
 
De buurt geeft nog lang niet op en plant nieuwe acties
 
Foto: Arlette Vrusch
"Mijn oude buurt," zegt Ron Meijer, "verzet zich tegen het aangekondigde vertrek van de Aldi." En hij is ape-trots op de stoere buurtbewoners & kameraad Timoer Reijnders die vastberaden samen opstaan. Woensdagmiddag vertrok een volle bus en enkele auto's naar het Aldi-kantoor in Roermond voor een aangekondigd bezoek. Zeswegenaren die slecht te been zijn, rolstoelers en anderen voor wie een supermarkt in de buurt onmisbaar is, arriveerden in Roermond. Daar weigerde de Aldi-directeur naar buiten te komen.
 
26 miljard winst
 
Na 20 jaar van de buurt geprofiteerd te hebben, wil de Aldi uit Zeswegen vertrekken om elders meer winst te maken. Eerder probeerde de discounter al stiekem een plan ten koste van Zeswegen te realiseren kilometers verderop. De buurt kreeg daar lucht van, haalde ruim 1.000 handtekeningen op en stak een stokje. Zeswegen kwam massaal in actie en kreeg steun van de SP, de basisschool, woningcorporatie en
gemeentebestuur.
 
Vluchtgedrag voor winstbejag
 
Foto: Arlette Vrusch
"De Aldi-directeur duikt voor z'n eigen klanten. 26 miljard maakt de Aldi winst en nu willen ze als een dief in de nacht vertrekken uit buurten waar mensen wonen met bescheiden inkomens." zegt Timoer Reijnders van de SP die het actiecomité ondersteunt. "Dat stiekeme, dat vluchtgedrag voor winstbejag dat steekt mensen enorm." aldus Reijnders.
 
Duiken is geen oplossing 
 
Of Zeswegen nu terneergeslagen is? Integendeel: "Zeswegen laat zich niet flessen, als de directeur zich verstopt, gaan wij naar zijn internationale baas in Essen", liet de Zeswegense Lizette weten. "Wij stoppen pas als Aldi eindelijk verantwoordelijkheid neemt voor een oplossing. Duiken is geen oplossing, meneer de directeur", zegt
buurtbewoner Hans van Dijk.

U bent hier