h

Bezem door centrum dankzij SP, rechtse oppositie stemt tegen

29 september 2021

Bezem door centrum dankzij SP, rechtse oppositie stemt tegen

De SP heeft in de raadsvergadering van 29 september 2021, succesvol afgedwongen dat letterlijk de bezem door het centrum gaat. Voor de zomer liet SP-fractievoorzitter Ron Meyer in een extra raadscommissie eenieder zien hoe het onderhoud en de openbare ruimte van het centrum te wensen overliet. Hij kreeg brede steun voor zijn voorstel om spoedig de bezem door het centrum te halen.
 
Niet alleen wordt het centrum schoner, ook worden oude relikwieën uit de jaren negentig (hekken, borden, punten) vervangen door bloemen en planten. Het centrum wordt fleuriger en frisser.
 
De rechtse positie en de Partij voor de Dieren stemden tegen. Niet voor het eerst werkte de PvdD samen met rechtse lokale partijen als Stadspartij, Hart-Leers en Partij Hoensbroeks Belang. Ze stemden tegen omdat ze het schoner maken van het centrum te duur vinden. Ze wilden liever uitstel, tot verbijstering van de SP die juist pleit voor daadkracht. 
 
Het voorstel van SP-wethouder Peter van Zutphen werd uiteindelijk met een ruime meerderheid aangenomen. Het centrum wordt zienderogen schoner en fleuriger.
 
Ook voor de buurten was er eerder al goed nieuws. Na langdurig aandringen van SP-raadslid Sita Bottenberg wordt er meer geld uitgetrokken voor het onderhoud in de buurten.
 

U bent hier