h

ACTIE MEEZENBROEK: ACHTERSTAND ONDERHOUD WONINGEN VAN VINCIO WONEN

4 december 2021

ACTIE MEEZENBROEK: ACHTERSTAND ONDERHOUD WONINGEN VAN VINCIO WONEN

Foto: SP

De bewoners zijn al jaren in gesprek met Vincio Wonen over het renoveren van hun woningen. Ze worden ook al jaren aan het lijntje gehouden. Bewoonster Jacky was het spuugzat en ging de wijk in om handtekeningen op te halen. Hieruit bleek dat veel bewoners het ook echt spuugzat waren. Maar ook hier gaf Vincio Wonen geen gehoor aan.

De bewoners vroegen de SP hen te helpen. Sindsdien ondersteunen Anita Hendriks en Sita Bottenberg, raadsleden van de SP in Heerlen de bewoners bij deze actie.

Diverse bijeenkomsten zijn al georganiseerd, en hieruit ontstond een actiecomité. Woensdag 1 december gingen bewoners samen met de SP naar Vincio Wonen toe. Vincio Wonen wilde namelijk helaas niet naar Meezenbroek komen.

De bewoners maakten er duidelijk dat het zo niet verder kan: hun
woningen zijn koud, vochtig, en niet meer van deze tijd. "In deze wijk wonen veel mensen die in de cruciale beroepen werkzaam zijn, 'de Onmisbaren'," zegt raadslid Hendriks, "ook deze mensen willen als ze van hun werk komen, in een prettig warm huis thuiskomen. Maar hun woningen zijn niet warm te stoken, de mensen zitten letterlijk in de kou en en in het vocht."

Foto: SP
Jacky overhandigde Vincio Wonen daarom, als lid van het actiecomité, een zwartboek over de onwenselijke situatie en bood hen een overlevingspakket tegen de kou aan.

De bewoners willen niet meer wachten; ze eisen dat hun woningen gerenoveerd worden. Niet morgen maar NU. Dit hebben ze duidelijk aangegeven tijdens het gesprek bij Vincio Wonen.

 

U bent hier