h

Stop de privatisering van de ambulancediensten

18 december 2021

Stop de privatisering van de ambulancediensten

Ambulancediensten zijn publieke voorzieningen en dienen dit ook te blijven, zo stellen SP-raadslid Anita Bergs en SP-wethouder Peter van Zutphen in het onderstaande opiniestuk in Dagblad de Limburger van afgelopen week. Hierin beschrijven ze hun bedenkingen tegen de voorgestelde fusie en privatisering van de ambulancediensten in Zuid-Limburg. In Noord-Limburg is al gebleken dat deze stap niet heeft geleid tot een verbetering van de diensten maar eerder een verschraling ervan tot gevolg had. Zoals we weten, zorgt privatisering op meer vlakken niet voor de voorgespiegelde kostenbesparingen maar eerder voor een uitholling van bestaande en broodnodige voorzieningen. Daarnaast: waarom niet kiezen voor een fusie als daaruit een betere samenwerking kan volgen. Privatisering is dan niet nodig, zo stellen beide auteurs.

Hoe dan ook: de zorgwethouders van de samenwerkende gemeenten in Zuid-Limburg moeten in februari deze knoop door hakken. 

We kunnen hen helpen door deze petitie in te vullen en hen duidelijk te maken dat ambulancediensten een publieke zaak zijn en dit moeten blijven: 

https://forms.gle/k22XXYDky2YuFcnu8

U kunt het complete opiniestuk hieronder lezen.

Foto: Anita Hendriks / Dagblad de Limburger

U bent hier