h

SP één van twee grootste partijen

3 april 2022

SP één van twee grootste partijen

Foto: SP

SP één van twee grootste partijen Raadsverkiezingen: brede steun voor sociale koers Heerlen

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart heeft de SP 8 zetels behaald, evenveel als de Ouderenpartij Heerlen. Voor de SP betekent dit een beperkt verlies van twee zetels ten opzichte van de vorige verkiezingen. De oude coalitie onder leiding van de SP bleef gelijk. Dat juist de oppositie hard verloor is een signaal dat er brede steun is voor de sociale koers die onder leiding van de SP is ingezet.

Lijsttrekker Jordy Clemens: ‘Natuurlijk balen we ook van het beperkte verlies. Maar wie onze uitslag vergelijkt met die in de rest van het land ziet dat we in Heerlen het relatief goed hebben gedaan. Opnieuw hebben vele duizenden Heerlenaren voor de SP gekozen. Er is duidelijk veel steun voor een sociale stad met leefbare buurten.’

Partijen die de afgelopen jaren het hardst oppositie voerden tegen de sociale koers van Heerlen – HartLeers en de Stadspartij – verloren juist fors. De Stadspartij is zelfs helemaal uit de gemeenteraad verdwenen. De Jongerenpartij maakte juist een indrukwekkende entree door met drie zetels in de Raad te komen.

Afgelopen vrijdag sprak een delegatie namens de SP voor het eerst met de informateur, die in kaart brengt welke coalities mogelijk zijn. Bij dat gesprek heeft de SP aangeven dat onze analyse is dat de kiezer de sociale koers van de stad steunt en dat die voortgezet zou moeten worden. De komende weken moet duidelijk worden of dat ook gaat gebeuren.

De SP gaat komende weken juist de buurten in waar de opkomst laag was. We gaan daarover huis aan huis met Heerlenaren in gesprek.

U bent hier