h

Pensioenbijeenkomst met kamerlid Bart van Kent

26 mei 2022

Pensioenbijeenkomst met kamerlid Bart van Kent

Foto: SP

Onze pensioenen worden onzekerder door de verslechtering van de pensioenwet. De Wet Toekomst Pensioenen (WTP), wordt door de regering met grote haast door de Tweede Kamer gedrukt. Deze wet maakt onze pensioenen individueler en onzekerder, bovendien worden de onzinnige rekenregels die nu indexatie tegenhouden niet  aangepakt.
 
Pensioenen gaan nog meer meebewegen met de financiële markten en verzekeraars zien hun kans schoon om meer geld te gaan verdienen aan pensioenen. Als verzekeraars steeds meer overnemen zullen we in de toekomst geen grip en zeggenschap meer hebben op ons pensioen. Bovendien blijft de AOW-leeftijd stijgen, is er geen regeling om op tijd te stoppen en gaan er miljarden(bonussen) van pensioengeld naar financiële instellingen en consultants. Dit raakt jongeren en ouderen keihard. 

Kortom: tijd voor verzet!

Door het hele land worden bijeenkomsten georganiseerd. Daar is ruimte om met elkaar, met pensioenexperts, met activisten en met SP-Kamerlid Bart van Kent te praten over de afbraak van ons pensioenstelsel en hoe we dit samen kunnen stoppen. Mis het niet en zorg dat u erbij bent.

In het kort

  • Pensioenbijeenkomst in Heerlen
  • 10 juni, start 19:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur.
  • Het Corneliushuis: Groeet Genhei 14, 6413 GN Heerlen

meld u hiervoor aan via heerlen@sp.nl

U bent hier