h

Herdenking POMS-slachtoffers

6 juni 2022

Herdenking POMS-slachtoffers

Foto: SP

Zondag 6 Juni werden de POMS-slachtoffers herdacht bij de militaire basis in Brunssum. Jarenlang werden medewerkers van Defensie, met medeweten van de militaire top, blootgesteld aan gevaarlijke kankerverwekkende stoffen (Chroom6). Samen met nabestaanden en oud-collega’s werden de overleden POMS-medewerkers herdacht.

Al jaren knokken ondermeer Sjaak Heesen en Fried Terwee voor erkenning van het leed van de slachtoffers. Dankzij hun moed en volharding lijkt het kabinet nu bereidt tot erkenning en het compenseren van de slachtoffers. 

De SP Heerlen steunt de POMS-medewerkers voluit en heeft groot respect voor de gevoerde strijd tegen het grote onrecht dat heeft plaatsgevonden. 

We denken aan de slachtoffers en we wensen de nabestaanden alle kracht toe.

 
 

U bent hier