h

De staat van de Straat: ‘Lelijk groen’ in Heerlense buurten.

29 september 2022

De staat van de Straat: ‘Lelijk groen’ in Heerlense buurten.

Foto: SP

Op vrijwel elke Heerlense straathoek duikt het op: Lelijk groen! Stoepen, stoepranden, straten en vluchtheuvels staan vól onkruid. Het onderhoud van de openbare ruimte, met name in onze woonbuurten, laat te wensen over.

Na onderzoek van de SP (september 2022), in samenwerking met onder andere bewoners uit Vrieheide bleek dat de verloedering van de openbare ruimte door verwaarlozing van het groenonderhoud een grote bron van ergernis vormt. Daarnaast zorgt het voor gevaarlijke situaties: stoepen worden onbegaanbaar voor mensen die slecht ter been zijn.

Buurten gaan geleidelijk achteruit. Bewoners voelen zich minder verbonden en daardoor minder verantwoordelijk voor hun omgeving. Een verloederde omgeving trekt meer verloedering aan. De SP vindt het ontzettend belangrijk dat bewoners zich prettig voelen in hun buurt en er graag wonen.

Kortom, hoog tijd dat er onmiddellijk tot actie wordt overgegaan!

Aanstaande vrijdagochtend 30 september om 9.30 uur hebben wij wethouder Marco Peters uitgenodigd om het resultaat van ons onderzoek, het Lelijk Groen-boek Heerlen, in ontvangst te nemen. Dit zal plaats vinden op de hoek Abel Tasmanstraat/Livingstonestraat in de Wieër/Heerlerheide.

Bent u er ook bij om onze eisen kracht bij te zetten zodat onze stoepen weer schoon worden en onze buurten weer leefbaar?

U bent hier