h

Vergroende Van Grunsvenplein geopend

18 september 2022

Vergroende Van Grunsvenplein geopend

Foto: SP

Afgelopen week werd het vernieuwde Van Grunsvenplein geopend. Met een minifestival met muziek, dans en gezelligheid werd het plein officieel in gebruik genomen. De SP is enthousiast over de vergaande vergroening van de stad, waarvan dit de eerste grote stap is.

Het plein is verfraaid met tienduizenden bloemen, planten en bomen. Daarnaast biedt het genoeg ruimte voor grote en kleine evenenmenten. SP-wethouder Jordy Clemens is blij met het nieuwe plein maar vindt dat de lat voor de rest van de openbare ruimte nu ook omhoog moet: ‘Ik ben trots op dit nieuw ingerichte plein. Vanaf nu willen we overal meer groen, meer water en meer gezelligheid. Op het Van Grunsvenplein hebben we laten zien dat we dat kunnen, dus nu: doorzetten!’

De SP is groot voorstander van meer groen, water en schoonheid in de stad. Samen met andere belangrijke ontwikkelingen, zoals het naar de binnenstad halen van het onderwijs, geloven we dat deze ontwikkeling enorm bijdraagt aan het mooie, levendige en leuke Heerlen van de toekomst.

U bent hier