h

Bewoners en SP in actie tegen verloedering woonwijken door ‘lelijk groen’

3 oktober 2022

Bewoners en SP in actie tegen verloedering woonwijken door ‘lelijk groen’

Foto: SP

SP Heerlen heeft vrijdagochtend 30 september samen met buurtbewoners het Lelijk groen-boek aan wethouder Marco Peters gegeven. Het is een handboek over de slechte staat van het groenonderhoud in de woonwijken van Heerlen.

Bewoners van Heerlerheide en SP zijn het beu en kwamen vrijdagochtend gezamenlijk in actie tegen de verloedering van hun buurten. Het  onderhoudsniveau van de openbare ruimte in Heerlen is belabberd. Vrijwel overal en in alle woonwijken in de gemeente Heerlen groeit onkruid tussen de stoeptegels uit. Uit eigen recente (september 2022) SP-enquête in Vrieheide blijkt dat 70 procent van de ondervraagden klaagt over ‘het lelijk groen’. Dit lelijk groen veroorzaakt ergernis onder buurtbewoners.

Vrijdagochtend, aan de rand van zo’n met lelijk groen begroeide stoep bij het Droomplein in De Wieër in Heerlerheide, kwamen een grote groep bewoners en de SP in actie. Samen riepen ze wethouder Peters op om onmiddellijk te starten met de aanpak van de verloedering.

Rapport

”Maak onze stoepen schoon en veilig zodat bewoners prettig kunnen wonen en weer trots zijn op hun buurt!” vertelde een van de bewoners die de ergernis en de zorgen deelde. De wethouder nam het rapport met de onderzoeksresultaten, het ‘Lelijk groen-boek Heerlen’, in ontvangst.

“Als een buurt verwaarloosd wordt voelt men zich niet gemotiveerd om een positieve bijdrage te leveren aan de buurt. Het werkt zwerfafval en verrommeling in de hand”, zo stelde één van de bewoners.

Belofte

Foto: SP
Wethouder Peters deelde de zorgen van de aanwezigen en beloofde er alles aan te doen om zo snel mogelijk met alle aanbevelingen aan de slag te gaan. Tot slot liet de wethouder zien dat hij er geen gras over laat groeien: hij stroopte zijn mouwen op om gezamenlijk met SP raadsleden Marianne van Oosterhout, Lonny Vermeulen, Sedai Bayraktar en Timoer Reijnders het welig tierende onkruid ter plekke te verwijderen.


De SP blijft de ontwikkelingen uiteraard op de voet volgen!

U bent hier