h

Strijdbaar en vol goede moed het nieuwe jaar in!

31 december 2022

Strijdbaar en vol goede moed het nieuwe jaar in!

Foto: SP

2022 was een jaar waarin de ene crisis de andere opvolgde. Corona, vluchtelingen, oorlog, en natuurlijk de energiecrisis, die vooral gewone mensen hard raakt. 2022 was ook het jaar waarin de SP Heerlen vele acties organiseerde, een nieuwe coalitie en een nieuw coalitieakkoord formeerde “Uit liefde voor onze stad”. Wij als coalitie alles uit de kast trokken om de gevolgen van energiearmoede in Heerlen te verlichten.

Actie voor het behoud van de buurtsuper Zeswegen, voor fatsoenlijke renovatie van de huurwoningen in Meezenbroek en Heerlerheide, voor beter onderhoud van het publieke groen en ga zo maar door. Daar waar de belangen van Heerlenaren worden geschaad, staan we naast ze en knokken we samen tegen onrecht.

2022 was ook het jaar waar onder leiding van de SP het nieuwe coalitieakkoord “Uit liefde voor onze stad” werd gesloten. Een ambitieus akkoord waarmee we verder bouwen aan een sociale, levendige en leefbare stad. Daarnaast namen we maatregelen om de gevolgen van de energiecrisis, die zoveel Heerlenaren financieel hard raken, te verlichten. We zetten de eerste stappen om het onderwijs naar het centrum te halen. Het Nationaal Programma Heerlen Noord ging voortvarend van start om de komende 25 jaar de achterstanden weg te werken.

In 2023 zullen we ons strijdbaar en vol goede moed blijven in zetten voor Heerlen en haar inwoners. We bouwen door aan onze stad, zullen alert zijn op de gevolgen van de energiecrisis voor onze inwoners, zullen de renovatieplannen van de woningcorporatie kritisch volgen en in actie komen tegen onrecht in onze stad. De recente financiële problemen van Xonar, waardoor zorg voor kwetsbare jongeren onder druk staat en de voorgenomen sloop van meer dan 200 woningen in de markante volksbuurt Verschiliënbosch vragen ook in 2023 weer om een strijdbare kritische SP.
Voor mensen boven geld, voor waarden boven winst!

De SP Heerlen wenst iedereen een gezond en strijdbaar 2023 toe!

U bent hier