h

Meldlijn hoge energierekening

3 januari 2023

Meldlijn hoge energierekening

Foto: SP

De SP is op maandag 2 januari de landelijke Meldlijn hoge energierekening gestart. Met deze Meldlijn verzamelen wij meldingen van mensen die de energierekening niet meer kunnen betalen. Daarnaast willen wij weten of het ingevoerde prijsplafond voldoende oplossing biedt. Iedereen kan telefonisch zijn verhaal kwijt door te bellen met 0800-0225005 (gratis) of door een melding te doen op sp.nl/meldlijn. De meldingen zullen wij gebruiken om problemen van mensen aan te kaarten in de Tweede Kamer en in de gemeenteraden. Waar actie nodig is, zal de SP zich samen met de betrokken mensen voor oplossingen inzetten.

Terwijl het kabinet miljardensubsidies aan commerciële energiebedrijven geeft die torenhoge winsten maken, komen steeds meer mensen in de problemen. Met de Meldlijn hoge energierekening willen wij nog beter in kaart brengen wat er bij mensen thuis speelt en of het prijsplafond voor energie mensen helpt.

Zit je in de kou of heb je een hoge energierekening? Laat het ons dan weten zodat ze het in Den Haag horen!

De Meldlijn hoge energierekening is op werkdagen tussen 19.00 uur en 20.00 uur te bereiken op 0800-0225005 of door een melding te doen op sp.nl/meldlijn. Doen!

U bent hier