h

Eerste 'Samen eten, samen sterk'-avond smaakt naar meer

6 februari 2024

Eerste 'Samen eten, samen sterk'-avond smaakt naar meer

Foto: SP

Eerste 'Samen eten, samen sterk'-avond van de SP in Heerlen vond plaats op 4 februari jongstleden. Eerst samen eten, dan praten en daarna naar de film "The Old Oak". Deze avond verliep zeer geslaagd en smaakt daarom naar meer.

Deze eerste 'Samen eten, samen sterk'-avond begon in de oude Ondergrondse Vakschool (nu: De Mijngang) in Musschemig. Daar aten 60 SP'ers met elkaar. SP'er Peter van Zutphen vertelde ondertussen over de steun van de SP in de jaren tachtig aan de Britse mijnwerkersstaking.

Foto: SP
Ron Meyer lichtte toe hoe de generatielange sociale inhaalrace in de volksbuurten van Heerlen-Noord met de mijngeschiedenis te maken heeft.

Na de maaltijd en het voorprogramma gingen de aanwezigen gezamenlijk naar deRoyal. Daar werd de film "The Old Oak" van de legendarische Britse filmmaker Ken Loach vertoond. Deze indrukwekkende film gaat over een voormalige mijnwerkersgemeenschap die veel tegenslag te verduren krijgt, maar onderlinge spanningen met solidariteit weet te overbruggen. Daarmee maakte Loach een topfilm die zeer herkenbaar is voor onze stad en onze streek.

De volgende 'Samen eten, samen sterk'-avond wordt binnenkort bekend
gemaakt.

U bent hier