h

Spraakwater: jongeren in debat!

15 februari 2006

Spraakwater: jongeren in debat!

Dinsdagavond vond in het Glaspaleis de 5e aflevering van Politiek caf Spraakwater plaats. De landelijke politieke leiders van de JOVD (VVD-jongeren), JS (PvdA-jongeren), CDJA (CDA-jongeren) en ROOD (SP-jongeren) discussieerden met elkaar n met het publiek. De publieke belangstelling was aardig: ongeveer 90 personen, waarvan ongeveer de helft jeugdig,kwamen op deze aflevering van Spraakwater in het prachtigeGlaspaleis af.

Na de opening van de avond, en een bijzondere gastcolumn uitgesproken door gouverneur Leon Frissen, starttehetfrisse debat!Ronald van Bruchem (CDJA), Klaas Jeroen Terwal (JOVD), Ruben Zandvliet (JS) en Renske Leijten (ROOD) sprakenonder de bezielende leiding vangastdebatleiderJan de Heer (docent aan het Bernardinuscollege)met elkaar en het publiek over het softdrugs-beleid, de bomenkap in Schinveld en het recht opvrije meningsuiting (nav de spotprenten).

'De Coalitie' en een tweetal rappers zorgden voor erg goede muziek! Een absolute aanrader! Raymond Clement was weer als vanouds, deze keer niet in het dialect maar in het ABN.

De debatgasten ontvingen na afloop een presentje met een persoonlijk Heerlens tintje. Het speciaal voor deze gelegenheid door Spraakwatersamengestelde bundeltje getiteld 'Een goede Raad- 10 jeugdige adviezen uit Heerlen' werd hen overhandigd!

De fotos en overige verslagen over Spraakwater-deel 5 volgen spoedig....

U bent hier