h

Vrijdag: ledenvergadering!

5 april 2006

Vrijdag: ledenvergadering!

Aanstaande vrijdag 7 april 2006 vindt een extra ledenvergadering plaats van de SP-afdeling Heerlen.

Na de fantastische verkiezingsuitslag heeft de SP het voortouw genomen voor de vorming van een nieuwe coalitie en een nieuw College in Heerlen. Zoals reeds besproken tijdens de ledenvergadering van 18 maart 2006 zijn de onderhandelingen gestart met PvdA, OPH, VVD en Groen Links. De onderhandelingen verliepen zeer voortvarend. De afspraken die gemaakt zijn maken duidelijk dat een heel groot deel van de SP-uitgangspunten door de nieuwe coalitie gedeeld zullen worden.

Met betrekking tot de zetelverdeling in het College is afgesproken dat de SP 3 wethouders levert, de PvdA 2 en de VVD 1. De OPH doet mee aan de coalitie in de raad zonder wethouder in het College. Groen Links heeft volledig meegewerkt aan het al bereikte akkoord, maar koos er toch voor niet mee te doen toen bleek dat zij met hun ene zetel in de raad geen wethouderszetel kon krijgen. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het definitieve akkoord.

Voordat de SP tot de nieuwe ploeg toetreedt, hebben de SP-leden het laatste woord. Een extra ledenvergadering zal hierover beslissen. Waar en wanneer?

Vrijdagavond 7 april om 19.30 uur in het Leiehoes, Limburgiastraat 36 in Heerlen (Schaesbergerveld).

U bent hier