h

De week van Ben

3 mei 2006

De week van Ben

Nieuw op dit weblog: De week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een nieuwe wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

De week van Ben
Maandag 1 mei was het weer druk op het spreekuur, mensen komen dan met allerlei problemen ivm de bureaucratie.

Ik, als gastheer, ontvang ze met n kop koffie en n vriendelijk woord, ondertussen gaat de telefoon weer, dan weer naar de voordeur rennen.

De week van Ben

Vanavond (lees: maandagavond)is bestuursvergadering.

Bij de SP moet men een inktvis zijn metvele armen.

Het spreekuur loopt goed, de mensen die de afspraken behandelen, die doen hun best, meer kunnen ze niet doen.

Gelijk hebben en gelijk krijgen, daar zit n wereld van verschil in. Het Belasting-spreekuur loopt qua aantal afspraken weer geleidelijk terug naar het gangbare niveau. De drukke periode is ten einde.

Ook op het actiefront blijft de SP, ondanks het pluche, actief en zo hoort dat. Vandaag heb ik mensen gebeld voor de actie: geen zuur maar zoet, compensatie moet! Vrijdag 5 mei staan we bij de markt in Heerlerheide met deze actie.

Het is ook leuk om met de mensen te praten, de meeste mensen willen een socialere politiek, dichter bij en met meer zicht opde alledaagse problematiek van mensen.

Bij de SP is het n komen en gaan de hele week, als het niet druk is, doe ik de afwas en kijk alles na in het sp-huis. Ik heb wel eens meegemaakt dat mensen dachten dat ze hier bij de bond waren en dat ze niet wisten op wie ze moesten stemmen. Ook dat geeft de activiteit van de SP weer: de SP is er voor iedereen. Echt gebeurd, dat zijn ook leuke dingen die je meemaakt, trouwens, we zijn geen zure club, het moet ook leuk zijn, ondanks de wurgpolitiek van de vrijemarkt.

De stichting mijnsteenberg gaat ook weer actievoeren, zo heb ik begrepen, zijn overige leuke gasten!

Met het blad de Tribune verzorgen, is het ook vaak een gezellige boel, als het toevallig spreekuur is, dan helpen mensen vaak mee onder een kop koffie met een koekje erbij.

In de politiek is men 24 uur per dag bezig,tijdensmaar ook en vooral buitende verkiezingen. Ook de volgende week zal vast en zeker weer veel drukte en spectakel voortbrengen.Misschien zie ik je nog op het SP-huis, een helpende hand is altijd welkom en anders...tot de volgendeWeek van Ben!

Met vriendelijke groeten,

Ben Tarici

U bent hier