h

De Week van Ben

31 mei 2006

De Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

De Week van Ben (31 mei)

Dat was me het weekje weer, zeker door de aanhoudende regen. Op de Molenberg hebben we vorige week niet kunnen staan met de actie: geen zuur maar zoet'. Stortbuien maakten dat onmogelijk. En natuurlijk: SP'ers zijn niet van suiker, maar tja... als er niemand op straat is, is een actie bij voorbaat niet geslaagd.Deze week gaan we het weer proberen.

De Week van Ben!

Ik heb ook nog een paar dagen aan mn tweede boek gewerkt, dat is n horrortriller, taalkundig is het stukken beterdan het eerste boek. Ik hou van schrijven, kan er mijn creativiteit in kwijt.

Lachen jullie maar, het is echt waar! Het is goed voor je eigen creativiteit, en dat is winst. Het zijn geen literaire boeken, maarik heb er veel plezier in en ontwikkel hoe dan ook een eigenschrijfstijl.

Zeventig bladzijden heb ik al af: A- 4. Heb nog twee maanden werk, dan kunnen genteresseerden het lezen. Wie weet wat er voortvloeit, haha!

Het eerste boek heeft 180 bladzijden: A-4. Dit boek moet nog eens goed nagekeken worden, maar al zeg ik het zelf, het verhaal is verbazingwekkend en onvoorspelbaar!

Vervelen doe ik mij niet, maar dat weten jullie allang. Genoeg over mijn creatieve hobby, op het politieke vlak is er ook weer het n en ander gebeurd.De VVD zit op de koers van deAmerikaanse verkiezingsaanpak. Vandaag sprak iemander schande van: "we zien genoeg Amerika inonze buurten en het rijksbeleid"luidde de reactie. En hoe dan ook: er zit een kern van waarheid in de opmerking.

Inmiddels is Rutte, u weet wel: de man die studenten de stuipen op het lijf jaagde, de lijsttrekker geworden van de VVD. Het gezicht van Verdonk en haar snelle vertrek spraken boekdelen.

Ik ben ergbenieuwd wat de verkiezingen volgend jaar zullen opleveren. Er komt steeds meer ruimte voor de SP, maar deze moeten we wel gebruiken.

Ik heb deze week 'de badkuip' van de zolder naarbeneden gesleept, dezewordt gebruiktvoor het drukbezochte politiek cafe Spraakwater. Lokale politici stappen met elkaar in deze badkuip en gaan in Debat, vandaar: In DeBad. 13 juni vindt de volgende aflevering van Spraakwater plaats. Ik ben in elk geval een vaste bezoeker.

De badkuip ligt buiten, (spraak)water genoeg met dit weer.

De oranjekoorts neemt inmiddels gestaag toe. Ik denkoverigens dat het een finale tussen Belgi en Turkije wordt.Het wordt een spannend toernooi.

Tot in het SP-huis of tot de volgende Week van Ben!

De tomatengroeten,

Ben

U bent hier