h

De Week van Ben- Rita

22 mei 2006

De Week van Ben- Rita

Zoals ik in een eerdere Week van Ben al aangaf heb ik recentelijk De grote samenzwering, een boek van Sayers en Kahn, uitgelezen. Mijn opmerking over dit boek in een eerdere Week van Ben leidde tot nogal wat discussie. Goed om te zien!

Hoe dan ook, het boek is volgens mij veel interessanter dan de VVD -propaganda, die momenteel elke dag over ons heen wordt gestort. De Verdonk-Rutte-strijd en het Ayaan-verhaal wordt als het waregebruikt als VVD-campagne.

De Week van Ben

Op de markt in Hoensbroek hebben we weergestaan met de actie: Geen zuur maar zoet, compensatie moet!

Tientallen kaarten zijn weer ingevuld. Het was weergeweldig: nieuwe contacten zijn gemaakt en mensen zijn aangesproken.

Deze week zijn we van plan op de molenberg te gaan staan met de actie.

Het valt ook op, als je met de mensen fatsoenlijk praat, dat men fatsoenlijk terug is over het algemeen. Veel mensen verwachten dat wij het ook volgend jaar goed zullen doen, de peilingen wijzen dat volgens velen uit. Gelukkig zijn we ook geen peilingenpartij, er is maar 1 peiling, dat is op de verkiezingsdag.

Hoewel we elke week weer nieuwe leden verwelkomen kwamen vorige week opvallend veelmensenbij het SP-huis langsom informatie in te winnen. Na wat gebabbel en met een kop koffie in de hand werden zij allemaal nieuw SP-lid. Goed om te zien: de SP blijft groeien.

Vaak heb ik ook leuke gesprekken aan de telefoon, mensen vinden het leuk als je met hen serieus praat, zo hoort het ook. Vorige week maandag was het zeer druk in het SP-huis. Op de zoldermaakte eenSP-afdeling de Tribune (het partijblad)in orde, zij maakten en maken gebruik van de Heerlense voorzieningenomdat ze nog geen eigen 'home' hebben.

Wij, SP- Heerlen, zatenbenedenmet een aantal mensen en maakten eveneensde Tribune voor Heerlen in orde, bovendien zaten de spreekkamers vol en zaten sommige mensen in de wacht voor het spreekuur. Leuk om te zien dat de wachtendenmeehelpen met het in orde maken vande Tribune. Veel mensen beseffen tch nog altijd dat vele handen licht werk maken. Tientallen jaren neo-liberaal beleid heeft veel egosme opgeleverd, maar uiteindelijk blijft saamhorigheid toch overeind. Dat zie je aan kleine dingen.

't is een komen en gaan op het SP-huis, elke dag weer veel bedrijvigheid.Dan loopt die binnen en pikt de ander iets op of geeft iemand iets af. Frank wipte binnenen brachthet laatste nieuws over de mensen die op een verblijfsvergunning wachten, schandalig hoe men deze mensen lang laat wachten.

Deze weeksprak ik met iemand die Rita Verdonk ophemelde, daarna had deze persoon kritiek op de euro en het zorgstelsel. Een vreemde constatering.

Hij gaf na enige discussieaan dat hij er eigenlijk niet verder over nagedacht had en gaf me op bepaalde punten gelijk.Helaas zit 'm in dat laatste een punt: er zijnnogal wat mensen die er niet over nadenken en alleen maar naar het kastje kijken.

Mr betrokkenheid!

Tot op het SP-huis of anders tot de volgende Week van Ben!

Met vriendelijke groeten,

Ben Tarici

U bent hier