h

Week van Ben

10 mei 2006

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een nieuwe wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

De week van Ben!

De week van Ben- aflevering 2

Af en toe moeten ook thuis wat zaken gebeuren, vorige week heb ikde bomen gesnoeid bij mij achterom, de buren klaagden dat de bomen te hoog waren. Gelijk haddenze, maarvan klagen worden bomen niet korter, ikheb de buren gevraagd of ze mee willen helpen, dat deden ze, zodoende was de klus zo geklaard. Met andere woorden: vele handen maken licht werk. Dat zou meer moeten zijn, dat maakt het werk voor iedereen makkelijker, alleen doe je niet veel. Dt geldt ook voor activiteiten in de afdeling. De Heerlense SP-afdeling is zeer actief, maar als je de basis in de stad wilt uitbreiden en cht een sociale maatschappij wil, is iedere helpende hand welkom.

Vorige week stonden we bij de markt in Heerlerheide met actie: 'Geen zuur maar zoet, compensatie moet'! Het weer was prachtig en de gesprekken waren leuk, de mensen kwamen naar ons toe en vertelden hun verhaal. Er was ook een man die begon te schelden, ik heb het hem goed uitgelegd waar de actie voor staat, daarna vulde hij de kaart in.

Het is enorm belangrijk, dat de mensen de SP zien in de stad, de andere partijen zie je straks weer met de verkiezingen. Ik heb er veel vertrouwen in, we blijven week-in-week-uit activiteiten ontplooien. WAO-actievoerders hebben folders opgehaald en gaan deze uitdelen in de buurt, de stichting mijnsteenberg gaat ook weer folders uitdelen.

De tribune komt deze week ook weer aanzetten, maandag beginnen we met de verzorging en bezorging.Zondag ontvang ik het inlegvel, waar het politieknieuws in staat van Heerlen. Vrijdagochtend staan we in Hoensbroek op de markt.

Vandaag bel ik op naar de gemeente om een vergunning aan te vragen voor het opstapje naar buiten toe in het sp-huis. Door het vernieuwen van de deur en kozijnen, is het opstapje korter geworden, dit zorgt met name voor de oudere bezoekers voor problemen.

Ik lees momenteel een boek,het heet: De grote samenzwering. een Boek van: Sayers en Kahn.

Zou iedereen moeten lezen.

tot op het SP-huis, in de buurten of in de stad...en anders... totde volgende Week van Ben!

Met vriendelijke groeten,

Ben Tarici

U bent hier