h

De Week van Ben: Hitte!

5 juli 2006

De Week van Ben: Hitte!

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Hier ben ik weer!

Onder tropische temperaturen heb ik met Frank rondom het platte dak van het SP-huis de takken afgezaagd. Het ziet er weer netjes uit, onder hebben we de struiken gekort. Boven op zolder is het met het warm weer net n sauna. Onder in de zaal is het koel als men op tijd de lamellen sluit. Ik kan me voorstellen dat veel ouderen en zieken grote moeite hebben met deze temperaturen.

Het gevallen kabinet heeft weer een oud paard van stal gehaald: Lubbers! Ik verheug me op de verkiezingen. De campagne is al gestart, kijk maar naar de journaals. Iedereen vindt weer iets van alles. De poppetjes lijken weer belangrijker dan de inhoud.

Ook de koningin is om advies gevraagd, en ze heeft geen macht zeggen ze, dat is raar! Volgens mij liggen Bea en Ruud elkaar wel, die komen er samen wel uit. Hoezo geen benvloeding van een onzichtbare macht? Over Bea gesproken (ik mag haar als vaste columnist van deze site zo noemen, ze leest steevast De Week van Ben, haha!), valt het jullie niet op dat zij nooit hardop lacht? Jammer, ik hou van lachende mensen!

Wat ik erg leuk vind, is dat het weblog goed wordt bezocht, niet alleen door SPers, maar ook door mensen van andere partijen, dat maakt het realistischer. Kritische discussies over de inhoud zijn pure winst. Maar wat belangrijker is, dat iedereen het kan lezen die internet heeft.

Deze week zijn we nog op bezoek geweest bij een meneer aan de Passartweg waar het verkeer met grote snelheid naar beneden dendert. Ik ben benieuwd tot welke oplossingen en aanpassingen er besloten wordt.

Duitsland is in shock, hun droom is uiteengespat als een zeepbel. Itali heeft verdiend gewonnen, ben benieuwd wie tegen ze in de finale treffen.

Nog wat: deze hitte doet mensen snakken naar water. Zwemwater. Laten we weer eens discussiren over het thema zwembad en alles wat daar aan vast kleeft. In 2004 hield de SP een enquệte in Heerlen, honderden reacties hebben we toen ontvangen, er is enorme behoefte aan de mogelijkheid om te kunnen zwemmen. Jong en oud, dik en dun, rijk en arm!

Bij deze wens ik jullie allemaal een prachtige week toe!

Nu ga ik een Grimbergen drinken in de stad.

Tot de volgende keer!

De tomaten groeten, Ben Tarici

U bent hier