h

Gn woningbouw Sigrano

25 juli 2006

Gn woningbouw Sigrano

Een zojuist verzonden persbericht naar aanleiding van de beantwoording van schriftelijke vragen van de SP-fractie over exlusieve woningbouw in de ontgronde zandgroeven van Sigrano:

SP: Gn woningbouw Sigrano

Heerlen, 25 juli 2006

De Heerlense SP-fractie is al jaren een tegenstander van woningbouw in de zandgroeve van Sigrano. De beantwoording van schriftelijke vragen van de SP door het College van Burgemeester en Wethouders leidt tot een gematigd positieve houding. Het College is namelijk ook van mening dat woningbouw in de zandgroeves niet de voorkeur verdient.

Enige tijd geleden stelde de Heerlense SP-fractie vragen over het voorbereidingsbesluit Sigrano. Dit voorbereidingsbesluit voorzag in eerste instantie in natuur- en dagrecreatie n de ontgronding van de zandgroeves maar werd in de oude raad door de oude coalitie (CDA, Stadspartij Heerlen, Leefbaar Heerlen en OPH) gewijzigd in een voorbereidingsbesluit dat voorziet in exclusieve bouw tbv volkshuisvesting. De SP heeft zich altijd tegen exclusieve woningbouw in de groeves en de wijziging van het voorbereidingsbesluit uitgesproken. Op basis van een voorbereidingsbesluit kan weliswaar nog niet gebouwd worden, maar het geeft wel een richting aan. Nadat de kiezer de oude coalitie op 7 maart naar huis stuurde heeft de SP aan het nieuwe College schriftelijke vragen over dit voorbereidingsbesluit gesteld. Het nieuwe College geeft aan het eens te zijn met de SP: er hoort geen exclusieve woningbouw in het groen in de groeves van Sigrano. Het College meldt verder dat als de raad het oude besluit niet verlengt, het besluit automatisch vervalt. Gezien het coalitie-akkoord en de eerdere duidelijke standpuntbepaling van met name SP en PvdA (samen nu een meerderheid) zal de raad hiertoe volgens de SP-fractie niet besluiten en is een verlenging van dit besluit daarmee van de baan.
SP-fractievoorzitter Ron Meyer: Alhoewel natuur- en waterrecreatie rekbare begrippen zijn en je daar dus vraagtekens bij kunt zetten, zijn we verheugd te vernemen dat ook het huidige College niets ziet in het oude voorbereidingsbesluit om dure villas te bouwen in de zandgroeves. Bovenal is een verlenging van het oude besluit in de huidige raad ondenkbaar en dat is een goede zaak! Een groen- en watergebied waarvan ook minder-mobiele mensen zoals bijvoorbeeld kinderen en ouderen evenals mensen met een smalle beurs gebruik kunnen maken heeft onze voorkeur.

U bent hier