h

De pot verwijt de ketel

5 augustus 2006

De pot verwijt de ketel

Enige tijd geleden stelde de SP-fractie vragen over het voorbereidingsbesluit dat betrekking heeft op de zandgroeve Sigrano.Die vragen werden door het College beantwoord en op basis van die beantwoordingtrok de SP conclusies enliet een persbericht de deur uitgaan.Het Heerlense CDAnoemtvindt hetSP-persbericht over de beantwoording van schriftelijke vragen doorhet College inzakede zandgroeve Sigranogetuigen van 'dorpspolitiek' en 'theaterpolitiek'.

Ongetwijfeldzal hetCDA weten wat'dorpspolitiek' en 'theaterpolitiek' precies zijn.

Hoe dan ook, oordeel zelf:

Hier vind je het SP-persbericht naar aanleiding van de beantwoording door het College.

Hiervind je de schriftelijke vragenvan het CDA aan het Collegenaar aanleiding van het SP-persbericht.

"In die berichtgeving wordt de suggestie gewekt dat CDA, Stadspartij Heerlen, Leefbaar Heerlen en de Ouderenpartij Heerlen op 10 januari van dit jaar een besluit hebben genomen om Sigrano te bevoordelen en om alle andere mensen in onze stad inclusief de minder draagkrachtigen te benadelen.Om de gevoerde discussie zuiver te houden, verzoek ik u vriendelijk om kennis te nemen van de notulen van de raadsvergadering van 10 januari.Dat wij met elkaar van mening verschillen vind ik helemaal niet erg, dat is inherent aan de politiek, maar verdraaiing van feiten en woorden neigt naar dorpspolitiek. Theaterpolitiek is misschien nog wel een beter woord!"aldus CDA'er Charles Claessens.

Onduidelijkblijft waarop bovenstaande gebaseerd is. In het SP-persbericht wordt met geen woord gerept over het bevoordelen van Sigrano of het benadelen van minder draagkrachtige Heerlenaren door wie dan ook. Wel spreekt de SP haar voorkeur uit voor een bepaalde insteek bij een uiteindelijke bestemming. Ook is de SP blij dat de exclusieve woningbouw in het natuurgebied niet de voorkeur van het College verdient en bovendienin de huidige raadssamenstelling van de baan lijkt.

Verderop in de CDA-briefwordt duidelijk waar hethet CDAchtom te doen is:
"Voert het College De schippers van de Kameleon op, of kijken we naar Offermans als Pietje Bell?De CDA-fractie is zich bewust van de huidige politieke werkelijkheid en we zullen die realiteit natuurlijk gewoon respecteren."

en

"Hoe staat de bedrijvenwethouder, de heer Offermans, in deze discussie? Hij sloot zich op 10 januari met zijn VVD-fractie aan bij het ingediende amendement van CDA, SPH, LH en OPH."

Dorpspolitiek en theaterpolitiek, mijnheer Claessens?

De pot verwijt de ketel dathij zwart ziet!

U bent hier