h

De Week van Ben

3 augustus 2006

De Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Gelukkig is het nu wat aangenamer weer, vooral voor de zieken en bejaarden, deze hadden het zwaar te verduren.

De internationale politiek is echterverre vanaangenaam, het Midden-Oosten staat in brand en er lijkt geen bluswater in de buurt.Condoleezza Rice, de etalagepop van Amerika, staat erbij en kijkt er naar. De Nederlandse regering kijkt ook weg,en ondertussen vallen er elke dag weer tientallen onschuldigeburgerslachtoffersin Libanon en Isral.

Gisteren was ik onderweg naar n van onze nieuwe leden, ik bracht de betreffende meneer een boek en lidpasjes, onderweg vroeg ik een passant waar het adreswaswaar ik moest zijn,en door stom-toeval bleek de voetgangerde persoon te zijnwaarnaar ik op zoek was endus kon hem meteenzijn lidmaatschaps-geschenkgeven. Naderhand dwaalden mijn gedachte af naar n van onze actieve leden in Meezenbroek, een meneer op leeftijd die lke maand bijna 150 Tribunes rondbrengt. Mensen als hij zijn geweldig!

Vorige week donderdag ben ik voor de derde keer meegeweest met Piet Brauer naar de Centrale Raad van Beroep, daar kreeg hij voor de zoveelste keer gelijk van de rechter. Door de UWV is een verkeerd rekenprogramma gebruikt, zodoende hebben veel mensen die in de WAO zitten een te lage uitkering ontvangen. Vaak kregen deze mensen ook de rente niet op tijd of niet uitbetaald. De rechter complimenteerde advocaat Brauer, dat deze zoveel mensen heeft geholpen, de tegenpartij, UWV, kreeg ook complimenten van de rechter, omdat de UWV haar fouten sportief toegaf. Tja, wat moet je daar nu over zeggen?

In het SP-huis zijn weer affiches aangekomen en andere spullen, zaterdag staan we op de Luikse markt met een SP-kraam in Wahlwiller. De SP leeft immers niet alleen in Heerlen, maar in het hele land!

Op de zolder gaan we binnenkort de platen schoonmaken, deze komen straks tijdens de komende campagneaan de laataarnpalen te hangen, ik verheug me er al op. Straks hebben we weer veel hulp nodig,wie doet mee?

De verkiezingstijd isaltijd een leuke tijd, vooral als je wint en daar ga ik ook nu weer vanuit!

De hele dag gaat de telefoon in het SP- huis, veel mensen vragen informatie of willen lid worden of allebei. Een bezige en goedeclub, die SP!

Met vriendelijke groeten,

Ben Tarici

U bent hier