h

Kunstgrasvelden

5 september 2006

Kunstgrasvelden

De SP-fractie stelt het College van B&W schriftelijke vragen over de commotie die onder andere in Arnhem ontstaan is over bepaalde kunstgras(voetbal)velden. Op tenminste1 plek zou de samenstelling van die mat kunnen leiden tot gezondheidsrisico's.

Uit Arnhem:

Nader onderzoek voetbalkunstgras gewenst (29-08-2006)
Op het voetbalkunstgrasveld op Sportcentrum Rijkerswoerd is onderzoek gedaan naar mogelijke gezondheidsrisicos bij het gebruik van SBR-granulaat. Hier blijkt een verhoogde concentratie nitrosamines aanwezig te zijn. Deze concentratie leidt bij langdurige blootstelling tot een verhoging van het maximaal toelaatbaar risico op kanker. Deze resultaten zijn aanleiding om de overige voetbalkunstgrasvelden van de gemeente Arnhem nader te onderzoeken. Hulpverlening Gelderland Midden (HGM) en RIVM zijn hier inmiddels mee gestart. Voorlopig kan gewoon gevoetbald worden op de velden van Rijkerswoerd.

De Heerlense SP-fractie voelt het College aan de tand over de Heerlense velden. De SP wil weten hoe de samenstelling van de kunstgrasvelden in Heerlen eruit ziet. Ook is de SP benieuwd naar eerdere onderzoeken en/of metingen van de Heerlense velden.

U bent hier