h

Licom

2 oktober 2006

Licom

De SP ontving recentelijk verontrustende berichten van medewerkers van WSW-bedrijf Licom-ABB. De WSW-werknemers van Licom-ABB klagen over verslechterde arbeidsomstandigheden die naar hun mening het gevolg zijn van een forse druk op de bedrijfscapaciteit door te grote orders. Aangezien het voorzien in uitvoering van de WSW (Wet Sociale werkvoorziening) een gemeentelijke taak is en de gemeente verantwoordelijk is voor mogelijke financile gevolgen, stelde de SP schriftelijke vragen aan het Heerlense College van B&W.

Klik hier voor deradiofragment van L1

Bij WSW-bedrijf Licom werken mensen met beperkingen in een passende arbeidsomgeving. Zij lieten de SP weten te maken te hebben met een te hoog werktempo en grote druk om langer alsmede in het weekend te werken. Bovendien wordt geklaagd over een intimiderende houding van de leiding. Naar de mening van de werknemers wordt geen rekening gehouden met de beperkingen waarmee WSWers kampen. Bovenop deze berichten blijkt er op ruime schaal gebruik gemaakt te zijn van uitzendkrachten. In het LD van vrijdag 29 september 2006 verscheen een artikel waarin melding werd gemaakt van het inhuren van Poolse uitzendkrachten.

Licom heeft de verantwoording om voor passende arbeid voor WSWers te zorgen. De SP is bezorgd over de omstandigheden waarin passende arbeid bij Licom wordt verricht. Daarom wil de SP onder andere weten in welk licht van de WSW-uitvoering het aannemen van grote opdrachten, waarbij enorme hoeveelheden uitzendkrachten moeten worden ingezet, moet worden bezien. Ook wil de SP van het College weten waar volgens haar de grens voor risicovol ondernemen door een WSW-bedrijf ligt.

U bent hier