h

Week van Ben- de Gouden editie

11 oktober 2006

Week van Ben- de Gouden editie

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Het was me het weekje wel! Een gouden week!

Toen begon het. Marga van Broekhoven,de landelijke penningmeester,sprak over een persoon die al jarenlang bij alle activiteiten betrokken was, iemand die ervoor zorgde dat een deel van de stad helemaal vol met borden hing ener te weinig overbleef voor een ander deel. Ik luisterde aandachtig,had niets in de gaten en bladerde nogwat door de Congresstukken. Opeens had ze het over de wekelijkse column op het internet van diezelfde persoon en sprak ze zelfs overde week van Ben. Toen (pas)werd Ben wakker. (Ben Tarici)

Vorige week ben ik met Ron naar een vakantiepark gegaan omschoonmakers te informeren met een FNV-folder over de juiste CAO-toepassing.Mooie woorden van werkgevers intheorie, maar in de praktijk worden dezeschoonmakersal'n heletijdbedrogen. Het is wel altijd vreemd maarook de realiteit,datmensen vaak bang zijn. Gelukkig zijn er ook altijd kartrekkers tussen de werkersdie de anderen weten te overtuigen. De zaken die op de vakantieparken spelen bij de schoonmakers hebben geen overtuigingskracht meer nodig. Meer mensen zouden voor zichzelf moeten opkomen als dat nodig is! De doorzetter wint.

Ik vind het altijd leuk om mee te gaan als SP er ben ik wel wat gewend.

Vorige week zaterdag zijn we naar het Congres geweest, hetwerd ng leuker dan ik dacht en er wachtteeen verrassing! Wat is dat een prachtig gebouw waar we waren, de SP heeft een behoorlijke smaak en een goede organisatie, maar dat is bekend. We kwamen daar aan enal snel werd goed duidelijk dat de SP aanwezig was: ballonnen, posters, muzieken verderop zag ik zeker 7- SP busjes staan, honderden SP ers liepen over de brug naar het gebouw toe.

Binnenin was het een drukte van jewelste, veel muziek en pers, ik kwam veel bekenden en onbekenden tegen. Het zag er schitterend uit en dat zonder bewaking, weet je wel, die cowboys met een zwartpak aan en een zonnebril, dat is bij ons niet nodig, de SP doet normaal. Je zag daar mensen van allerlei pluimage en allerlei kleuren, dat is nou juist het leukste ervan, maar ze stemmen wel natuurlijk allemaal op de kleur rood. Piet Brauer, afdelingsbestuurslid en fractielid,zei tegen mij dat ik maar voor in moest gaan zitten in de zaal, zodat we alles goed zouden kunnen volgen,ik had niets in de gaten.

Wenamen toen ergens in het midden van de zaalplaats, links en rechts naast mij zaten de overige Heerlense SP'ers. Toen begon het. Marga van Broekhoven,de landelijke penningmeester,sprak over een persoon die al jarenlang bij alle activiteiten betrokken was, iemand die ervoor zorgde dat een deel van de stad helemaal vol met borden hing ener te weinig overbleef voor een ander deel. Ik luisterde aandachtig,had niets in de gaten en bladerde nogwat door de Congresstukken. Opeens had ze het over de wekelijkse column op het internet van diezelfde persoon en sprak ze zelfs overde week van Ben. Toen (pas)werd Ben wakker.

Naast me werd er al gegniffeld en werd ik aangestaard, maar ik had eerder niets in de gaten. Toen Marga mijn naam noemde, mocht iknaar voren komen, allemaal aan het lachen natuurlijk, daar stond ik dan voor dik 700 mensen!! Dat is een rare gewaarwording, maar uiteraard wel erg leuk: ik kreeg de gouden tomaat uitgereikt voor mijn verdienste voor de SP.Ik was toch bestzenuwachtig, maar vond het geweldig! Marga van Broekhoven spelde de gouden tomaat op de jas. Bedankt allemaal!
Hier vind je een kort videoverslag, je ziet mij ook halverwege staan!

Over 20 jaar kom ik misschien terug op het podium, maar dan met de rollator.

Daarnamochten we aanhet zware werk: de amendementen. Ruim 400 amendementen verder werd deklus goed geklaard! Verder was het een plezierige dag voor iedereen met eten en drinken. Voordringen bij de broodjes met mijn gouden tomaat zat er jammergenoeg niet in.

In iedergeval, ik ben trots op mn gouden speld en trots op de partij, later zal ik de gouden tomaat meenemen naar de eeuwige tomatenvelden.

Epkele dagengeleden hebben enkele geweldigeleden een paar duizend ouderenkranten uitgedeeld in de stad, in flatgebouwen waar ouderen wonen. Geweldig, goed gedaan mensen!!!

De gouden tomaten groeten,

Ben

U bent hier