h

AZL mijdt koempels, PvdA en CDA kijken weg....

29 juni 2007

AZL mijdt koempels, PvdA en CDA kijken weg....

"Niemand, ook Gedeputeerde Vrehen niet, is gemachtigd, namens het actiecomit en de 27.000 mensen die het actiecomit steunen, om onderhandelingen te voeren en onderhandelingsresultaat te sluiten"
Het actiecomit Mijnwerkerspensioenen over het 'AZL-Provincie-resultaat'.

Wat doe je met 27.000 handtekeningen en maatschappelijke commotie? Je neemt die handtekeningen niet aan en doet alsof ze er niet zijn. Je roept dat de mijnwerkers slecht georganiseerd zijn, speelt verschillende partijen tegen elkaar uit en stapt uiteindelijk gewoon naar de Provinciewaar het met een handjeklap met gedeputeerde Vrehen wel eventjes geregeld wordt.AZL/De Weijerhorst speelt een spel met de oud-mijnwerkers. Goed dat AZL/De Weijerhorstnu wl vindt dat de mijnwerkers een moreel recht hebben op een deel van het bedrag.Die ommezwaai is zelfs prima! Maarde manier waarop de mijnwerkersniet betrokken wordenen metwisselgeld worden weggestuurd, is schandalig!De Provincie pikt dat gedrag, ondanks de motie die eerder unaniemwerd aangenomen. En CDA en PvdA in de Provincie? Die vinden het allemaal ok.

Zo kennen we de PvdA en het CDA weer....

Coalitie tevreden over besteding AZL-gelden
De coalitiepartijen CDA en PvdA zijn heel tevreden over de besteding van het geld uit de verkoop van pensioenfonds AZL. Daarbij gaat het om 65 miljoen euro.

Van dat bedrag gaat 3 miljoen naar onderzoek en behandeling van silicose. Twee miljoen euro is bestemd voor initiatieven over de mijngeschiedenis. De rest gaat naar projecten om de economie te versterken in de voormalige mijnstreek. Maar de oppositie vindt dat ook gestreefd moet blijven worden naar een eenmalige uitkering voor de 45.000 oud-mijnwerkers. CDA en PvdA willen dat ook wel, maar schatten de kans op resultaat erg klein.
Bron: www.l1.nl

Het actiecomit Mijnwerkerspensioenenwerd gemeden door AZL/de Weijerhorst. Zelfs desteunbetuigingen van 27.000 mensen werden niet aangenomen.Als vuil niet aangeraakt. In de tussentijd leek datzelfde AZL/de Weijerhorst er vanalles aan te doen om de positie van het actiecomit onderuit te halen. Kennelijk werd er met allerlei andere partijen gesproken, behalve met het actiecomit. Het actiecomit reageerde via een brief aan de Provincialeen Gedeputeerde Statenboos en teleurgesteld.

Eerder bleek al dat ook vakbondFNV Bondgenoten laaiend is op AZL/de Weijerhorst.

Bestuurder Henk van Rees: "In een vertrouwelijk gesprek is wel degelijk gesproken over een uitkering ineens voor de ex-mijnwerkers". Daarbij is een concreet bedrag van 10 miljoen genoemd. "Ik voel me ongelooflijk gepasseerd door de gang van zaken, het bestuur is onbetrouwbaar." Bestuurslid Evert Rongen van stichting de Wijerhorst zegt dat besloten is zaken te doen met de provincie omdat de mijnwerkers slecht georganiseerd zijn."Er lag daarentegen wel een motie, die door alle politieke partijen in de Provinciale Staten is aangenomen. Daarom zijn wij met de provincie gaan praten.
Bron: www.ld.nl

U bent hier