h

CDA-geblaat: oren gewassen!

12 juni 2007

CDA-geblaat: oren gewassen!

Het CDA zit sinds 2006 in de Heerlense oppositie. Oppositie-voeren is een kwaliteit. Dat bleek dinsdagavond tijdens het door het CDA aangevraagde interpellatiedebat over het de afgewezen subsidie van het Maankwartier.

Het CDA kondigde in grote woorden het interpellatiedebat op haar website aan, in de bijbehorende vragen aan het College sprak het CDA zelfs over ' blunderende ambtenaren en falend bestuur'. Ook stelde het CDA de vraag of 'het geblunder van de ambtenarij met de mantel der liefde bedekt zou worden?'. Na een volstrekt helder antwoord van wethouder de Wit, waaruit bleek dat Heerlen de subsidie-aanvraag zowel op tijd als correct had ingediend, maar dat het ministerie op formele gronden (voorwaarden mbt de financien) de subsidie niet had toegekend, draaide het CDA als een blad om een boom. Het antwoord was opeens volstrekt helder. De grote broek zake af tot ver onder knieeen.

Toen SP en PvdA het CDA vroegen de grove beschuldigingen in te trekken, antwoordde CDA-fractievoorzitter Claessens: " Op onze internetsite hebben wij de zaken scherper voorgesteld dan ze zijn, dat doe je wel eens om de aandacht te krijgen. En ik verweer me tegen de opmerking dat ik beschuldigingen geuit heb, leest u onze vragen nog maar eens."

SP-fractievoorzitter Ron Meyer constateerde dat het mislopen van de subsidie jammer is, en dat de nieuwe pogingen voor het rondkrijgen van de financiering het allerbelangrijkst zijn maar dat dat helaas overschaduwd wordt door het gedrag van de CDA-fractie. " U doet in uw vragen meerdere malen de suggestie dat er sprake is van blunders en falend bestuur, zelfs voordat u antwoord op uw vragen hebt, volledig uit het niets. Dat heet voorbarig." aldus Meyer. Dat gedrag is volgens Meyer te vergelijken met een 100 meter sprinter die na 10 meter volledig uitgeblust is.
"Ik zal uw internetsite bovendien op mijn computer nog ver onder geenstijl.nl en onzin.nl plaatsen, u roept namelijk vanalles en kunt het niet onderbouwen."

De SP wees verder op het trio Eurlings-Koopmans en Claessens. De eerste is CDA-minisiter van Verkeer en Waterstaat, en wees de subsidie af, maar stelde nooit dat Heerlen de aanvraag te laat of onjuist heeft ingediend. De tweede is CDA-kamerlid, hij stelde vragen over nieuwe kans voor Heerlen. Koopmans vindt eigenlijk dat Heerlen alsnog de subsidie moet krijgen en vroeg zich af of de voorwaarden niet te strikt zijn. De derde is CDA-raadslid in Heerlen, en die schreeuwt in de rondte. " Het is wel duidelijk wie in dit trio niet aan zijn trekken komt." besloot SP'er Ron Meyer.

Claessens is stoer genoeg om vanalles te roepen, maar niet stoer genoeg te erkennen dat hij dat zonder enige onderbouwing gedaan heeft. Dat is zonde voor het niveau van het debat.

Het is te hopen dat na de oorwassing van het CDA en met name de heer Claessens, de drempel om weer tot een interpellatiedebat te komen niet verhoogd is. Want dat zou pas echt jammer zijn!

U bent hier