h

Week van Ben

25 juni 2007

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.


Beste lezers, hier ben ik weer!

Zo, de folders zijn bijna weg, nog een paar pakken.Binnen eenweek is alles bezorgd. Het blijft een hele klus, maar ja, zonder moeite lukt het niet. De regen is soms een dwarsligger, maar tja, we zijn ook weer niet van suiker. Het krantje ziet er ook goed uit, er staan leuke fotosenveelzeggende artikelen in.Ook bestuur, fractie en wethoudershelpen mee,zij voelenzichdaar niet te goed voor.

Weet je, het is vaak improviseren en doorzetten, maar het is ook nog leuk, je moet het ook weten te brengen. Met z'n allen op pad zorgt voor binding. Het telefoneren enhet enthousiastmaken van de uitdelerslukt mij wel aardig, al zeg ik het zelf. We krijgeninmiddels al veelgoede reacties op de SP-stadskrant. Achteraf heb ik zelfs een paar duizend te weinig besteld. Het SP- huis ziet erweer slordig uit, dat wordt opruimen. Maar ja, na een geslaagde actie gaat het opruimen bijna vanzelf.

Zon 60 leden hebben meegeholpen met uitdelen. De n eenenrm groteen de ander een minder grote stapel stadskranten. Er zijn ook leden die meerdere wijken uitdelen. Er is n man, die deelt twee grote wijken uit, dat is toch schitterend, dat betekent dat demensen het kapitaal zijn van de SP.

Natuurlijk ziet het materiaal van de SP er ook goed uit. De uitstraling en de inhoudinhoudelijk nodig uit tot lezen. Neembijvoorbeeld ookde affiches.Die zijn bijna altijdprachtig, de huisstijl is modern en doordacht, de SP is daarvoor ook vaak in de prijzen gevallen.

Duidelijk en herkenbaar, daar gaat het om. Mensen moeten meteen bij het zien van de huisstijl en bijvoorbeeld het logo weten waar het om gaat.

Nieuwe ledenkrijgen prachtige soepkommen met lepels thuisbezorgd, daar kan tomatensoep of erwtensoep uit gedronken worden. Wat is lekkerder? Tomatensoep of erwtensoep? Ach, mij maakt het niet zoveel uit.

De SP is weer behoorlijk in het nieuws geweest. Niet altijd heel positief. Maar dat hoort er ook bij. Een groeiende en sterke partij krijgt nu eenmaal meer aandacht.

Deze weblog wordt deze maand overweldigendgoed bekeken, de laatste 2 weken rond de 1.000 unieke bezoekers per dag. Zou dat door mijn column komen? haha!

Tegen de weblog van Jan Marijnissen kunnen we hier in Heerlen (nog) niet op. Die heeft dagelijks zo'n 10.000 bezoekers.

Zo, de tribune van juni is ook al weg, het worden er steeds meer, dus ook meer soepkommen!

Laat jullie de soep goed smaken, en ach, tomaten- of erwtensoep, laattoch maarvooral tomatensoep zijn!

Tot de volgende keer!

Ben

U bent hier