h

Week van Ben

15 juli 2007

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

De tribune is er weer, staan interessante artikelen in. Een aantal afdelingen hebben een paar pakken bijbesteld. Het gaat hard, niet alleen in Heerlen. Eris weer een aantal leden bijgekomen, waarschijnlijk een reactie op de stadskrant van afgelopen maand. In Heerlen zijn zon 40.000 kranten bezorgd.

De uitgave van juli is extra dik, want in augustus komt geen tribune uit. Ik heb de tribune vaak al snel uit. Ik lees veel, goed voor de ontwikkeling. Het partijblad hoort ook bij die ontwikkeling. De beste krant iswat mij betreft hetNRC-avondblad. Limburgs Dagblad lees ik omdat ik op de hoogte wil blijven in de regio, maar echt op de hoogte te blijven, is actie voeren in de stad: met de mensen praten.

Vroeger stuurde ik nogal wat brieven naar de krant, als reactie op n artikel. Vaak schreef ik de brieven met de pen, de laatste tijd af en toe per mail, duidelijker en sneller natuurlijk.

Vorige week heb ik een schokkende reportage gezien van Spike Lee op de VPRO. Een documentaire over de desastreuze gevolgen van de Orkaan Katrina, die op 29 augustus 2005 over New Oleans raasde. Het rijkste land van de wereld (en dan met name de rijksoverheid van dat land), dat altijd de mond vol heeft over vrijheid en mensenrechten, liethaar bevolking letterlijk in de steek. Datwe daar niet meer over horen,heeft ongetwijfeld iets te maken met de nauwe betrekkingen van deAmerikaanse regering en de 'mainstream media'.Michael Moore, bekend van Fahrenheit 9/11, Bowling for Columbine en Sicko,heeft overigens flink uitgehaald naar CNN. Kijk hier eens hoe Moore tekeergaat. Hij verwijt CNN en de 'mainstream media' dat ze de waarheid verzwijgen en verdoezelen. De waarheid over Irak n de waarheid over het Amerikaanse zorgstelsel. Over dat laatste thema gaat zijn film Sicko. Hij neemt daarin Amerikaanse 9/11-arbeiders mee naar Cuba, omdat de gevangen op Guantanamo (de Amerikaanse legerbasis op Cuba) wel gratis zorg krijgen.

De grote mediazijnvaak niet onafhankelijk. Noem hetouwerwets, maar het blijft waar: ze zijnin handen van het grootkapitaal. Ben er wel van overtuigt dat het een keer zal veranderen, gelukkig hebben we internet.

En van de vele jonge talenten van de SP, Renske Leijten, tweede-kamerlid voor de SP, was op de radio. Was een leuk interview. Een leuke meid trouwens, gaat het nog hoge ogen gooien, daar ben ik overtuigd van.

Over hoge ogen gooien gesproken. Ik ben met verschillende SPers naar de Gentse Feesten geweest, je kijkt je de ogen uit, het was prachtig! Op de talrijke pleinen van deze mooie stad was en is n mooi feest, met op elke plein een muziekgroep, voor ieder wat wils, onbekende en wereldgroepen: Gratis entree! Het feest duurt de hele week, gemiddeld elke dag zon 150.000 bezoekers. Zonder feest is het l n feest om de stad te bekijken: Geweldig! Alles verdeeldover de hele stad. Op n plein staan schitterende eeuwenoude kerken, ik ben niet gelovig, maar oude kerken bekijken vind ik prachtig, je ziet het verleden. Want tja, wie het verleden niet kent.....

Tot in de toekomst, tot de volgende week. f tot in het SP-huis.

Met vriendelijke groeten,

Ben Tarici

U bent hier