h

Actie Thuiszorg!

31 augustus 2007

Actie Thuiszorg!

SP Brunssum in actie tegen aantasting zorg

De SP in Brunssum gaat actie voeren tegen de verslechtering van zorg en arbeidsvoorwaarden in de thuiszorg. Volgens de SP worden gemeenten door het rijk gedwongen zo goedkoop mogelijk zorg in te kopen. Een gevolg van de in januari ingevoerde Wet Maatschappelijke Ondersteuning, zegt de partij.

Het gevolg is volgens de SP dat gekwalificeerd personeel aan de kant wordt gezet en de kwaliteit van de hulp achteruit gaat. De partij vraagt zaterdag in het centrum van Brunssum inwoners een petitie te tekenen om dit tegen te gaan. De petitie wordt later aan de regering overhandigd.
Bron: www.l1.nl

In oaBrunssum, Heerlen en Landgraaf voert de SP actie tegen deUitverkoop van de Thuiszorg. Thuiszorgers en hun clinten zijn de dupe van de vermarkting van de thuiszorg. Gemeenten worden door de WMO gedwongen om laag in te kopen, met alle gevolgen van dien voor de thuiszorgers. Zelfs in de gemeenten (zoals bijvoorbeeld Zuid-Limburg) waar door gemeentenrelatief hoge prijzen per uur voor thuiszorg worden betaald, dreigen thuiszorgers de keus voorgelegd te krijgen: op den duur ontslag OF aan het werk als alfahulp. Alfahulpen hebben veel minder zekerheid en sociale rechten. Van ongeveer 13 euro per uur moeten zij bijvoorbeeldbelastingen, vakantiegeld, pensioen en ziekte zelf regelen. De clinten worden bovendien in een werkgeversrol gemanouvreerd met alle rompslomp van dien.

Laat hier ook digitaal je stem horen! Stop Uitverkoop thuiszorg!

U bent hier