h

Week van Ben

8 augustus 2007

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste lezers, hier ben ik weer!

Het SP-huis is weer goed opgeruimd. Niet alleen actievoeren, maar ermoet ook opgeruimd worden.Tijdens dat opruimen, kwam ik op zolder interessante dingen tegen. Op zolder heb ik namelijkverkiezingsmateriaal gevonden van jaren geleden.Sowieso hebben we in het archief materiaal van alle verkiezingen, maar het is toch mooi nog eens teksten en foto's van jaren geleden tegen te komen. Peter van Zutphen met grote bril bijvoorbeeld.

Het is leuk om terug te blikken, als je ziet, de SP is voordurend in beweging, maar devisie blijft hetzelfde. Nu de SP een grote partij is, springt de media er ook meteen er boven op als er iets aan de hand is, vooral in de komkommertijd! Ik moet zeggen, de SP gaat er goed mee om.

In de Elsevier las ik eenartikel van VVD-gluiperdArend-Jan Boekestijn.Hij is de mening toegedaan dat deSP ter vuur en ter zwaard bestreden moet worden. Nou ja... als iemand als Boekestijn dat zegt....Ik heb even moeten lachen, een beter compliment kande SP bijnaniet krijgen.

We hebben een medewerker voor het spreekuur erbij gekregen. Het spreekuur loopt ook gewoon door in de vakantie: problemen hebben immersgeen vakantie. Alle spreekuurmensen werken vrijwillig en voor nop een kleine 1.000 afspraken af. Daarvoor kun je nooit genoeg complimenten geven.

Er zijn trouwens ook weer leden bij gekomen. We gaan inmiddels alweer richting 1.600. Riet en Jan zijn ook weer terug van vakantie.Ik ga met Jeanine en Irma voor 4 dagen naar Dordrecht: SP -universiteit! Lijkt me erg leuk.

In de zomer kijk ik ook altijd naar hoe de stad en het stadsbestuur ervoor staan. Het valt mij op dat Heerlen steeds gezelliger wordt.Weinig mensen spreken nogover 'hetwas niks, is niks en zal nooit iets worden'.Mensen hebben vertrouwen. Dat alleen al is een grote overwinning.
Ik vind overigens wel dat de pleinen aangekleed moeten worden. Maar dat zal ook gebeuren, denk ik.

Je hoort van de mensen dat in Heerlen de laatste tijd veel meer te doen is, het is ook winst dat de ouderen met de bus gratis naar de stad kunnen. De bussen worden, zo werd een tijdje geleden bekend gemaakt, met ongeveer 1/3e meer ouderen bezet. Dat is toch super!Het is ook winst dat het schoolzwemmen weer ingevoerd wordt. En als klap op de vuurpijl komt er een onderzoek naar eennieuwcentrumbad. In de buurten wordt ook meer gedaan. In de buurten valt nog veel te winnen en op te bouwen,maar dit college werkt er in elk geval hard aan. De drugsproblematiek is ook beheersbaar geworden, dat valt veel mensen op. Wie had dat enkele jaren geleden kunnen bedenken? Toen riepen sommige mensen nog dat verslaafden in het bos zouden moeten worden gestopt.

In oktober wordt de bazaar geopend, is heel goed voor de middenstand, maar ook voor Heerlernaren, want als het daar druk is, dan komende mensen ook ergens anders heen.

Nu eindig ik, want Hans Meijers staat te wachten, want het spreekuur loopt door. Maar jullie begrijpen het.... Heerlen heeft nog veel op te bouwen, maar ik heb vertrouwen en nieuwe energie in de aanpak van het huidige stadsbestuur. Mt en tussen de mensen van Heerlen. Zo hoort het!

Groeten,

Ben

U bent hier