h

Week van Ben

19 augustus 2007

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.


Beste lezers, hier ben ik weer!

Waarschijnlijk is of komt heel Nederland terug van vakantie. Als dat tot de mogelijkheden hoort, wantop vakantie gaan, kan niet iedereenin deze dure tijden. In ieder geval, de vier dagen in Dordrecht hebben mij goed bevallen.

Gerard, Edwin, Ron en ikzijn afgelopen donderdag ter ondersteuningnaar deSP-werkgroep in Brunssum geweest. Het is een interessante groep, ik heb de indruk dat zij wel willen en knnen. Het moet stap voor stap gaan! Is ook trouwens een leuke groep. Het enthousiasme spat ervan af.

Een paar andere SP ers zijn naar der Linke in Aachen geweest, een zusterpartij van de SP. De WASG en Linkspartei.PDS zijn gefuseerd tot Die Linke, en de SP was uitgenodigd om te komen. Yolanda heeft nog een goede toespraak gehouden, deze werd goed ontvangen. Samenwerking zou zeker bij grensoverschrijdende kwestie erg goed kunnen zijn.

Binnenkort zal het wel weer druk worden in het SP-huis, er komt een grote thuiszorgactie. De situatie in de thuiszorg wordt slechter. WMO: Wetmaatschappelijke onrust! Alleen de SP had bezwaren tegen de Wet die ertoe leidt dat gemeenten dingen moeten bepalen, maar wel zonder extra geld.

Helaas hebben ook GroenLinks en de PvdA voor deWMO gestemd.Ik vraag me af of ze er nu anders over denken. Kijk bijvoorbeeld eens wat er gebeurt met de thuiszorgers: volwaardige werknemers. Zij worden nu min of meer gedwongen in hun functie uitgehold. Ze worden alfahulpen. Zonder sociale rechten en dergelijke.

Desondanks geloof ik, dat het in de nabije toekomst mogelijk moet zijn, dat PvdA, Groenlinks en de SP samen aan het roer kunnen komen met cht sociaal beleid. We hebben immers een coalitie -systeem. Hopen dat Pronk dat ook wil.

Over een paar dagen komen de spullen aan voor de thuiszorgactie, zoals, flyers, handtekeningenkaarten en posters. Er komen ook radiospots. Dus, de afdelingen kunnen weer aan de slag. Heerlijk!

Wie wil meedoen mag zich melden, we hebben alle hulp nodig! Het is immers leuk om op straat te staan en met mensen in contact te komen en te discussiren. Blijf niet mokkend aan de kant staan, stel een daad en toon je moet.En doe mee!

Een dezer dagen gaan we met de bewoners van de Passart naar Woonpunt toe en daarna naarWijk-wethouder Peter van Zutphen. De SP hieldeen tijdje terug een enquete. Belangrijkste conclusie: debewoners willen duidelijkheid en samen oplossingen bedenken en realiseren. De bewoners vinden dat Passart moet blijven bestaan: Gn afbraak maar fatsoenlijk onderhoud van de woningen en een leefbare woonomgeving.

Dit moet toch kunnen in een beschaafd Nederland.

Zo, ik eindig, ik moet wat over laten voor de volgende keer!

De weledele groeten,Ben

U bent hier