h

Actie tgen prijsverhoging Veolia!

16 september 2007

Actie tgen prijsverhoging Veolia!

SP voert actie tegen forse prijsverhoging Veolia
Prijsverhoging na 10 maanden busvervoer Veolia onacceptabel

Na de valse start in december 2006 heeft vervoerder Veolia nu al de prijs van een buskaartje verhoogd. Vanaf dinsdag 18 september voert de Heerlense SP actie op het busstation van Heerlen. Om de forse prijsverhoging, die rauw op de maag valt, te verlichten trakteert de SP op koffie en koek en kunnen busreizigers via protestkaarten hun stem laten horen.

In december 2006 startte vervoerder Veolia met het busvervoer. De Heerlense SP onderzocht in december en januari de problemen bij Veolia en constateerde een groot foutenfestival. Buslijnen waren verdwenen, chauffeurs werden aan hun lot overgelaten en reizigers werden slecht genformeerd. Nog steeds zijn niet alle problemen verholpen. Toch heeft Veolia, slechts 10 maanden na de valse start, de prijs van een buskaartje fors verhoogd. Daarmee wordt het busvervoer minder aantrekkelijk en minder laagdrempelig.

SPer Irma Koopman: Deze forse prijsverhoging is onacceptabel en dus zullen wij vanaf dinsdag om 8.00 uur op het Heerlense station busreizigers vragen een protestkaart in te vullen. Die protestkaarten zullen wij bij de Provincie, die verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer, afleveren. Deze prijsverhoging moet teruggedraaid worden!

U bent hier