h

Week van Ben

16 september 2007

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste mensen, hier ben ik weer!

De Tribune isalweer binnen, ik heb 'm stiekemook al gelezen, er staan weer interessante artikelen in. Woensdag gaat deze de deur uit. Gelukkig geen riooljournalistiek en sensatie, dat schijnt tegenwoordig de mode te zijn: het is makkelijke en je hoeft niet na te denken....

De thuiszorg -actiekaarten vliegen de deur uit, we hebben zaterdag weer in de stad gestaan, veel mensen die in de thuiszorg werken of gewerkt hebben, vragen dan of wij hen kaarten willen geven, honderden zijn aan deze mensen afgegeven. Er worden wr 5000 kaarten bijbestelt!

Tientallen afdelingen in het land zijn er mee aan de slag, dat is geweldig! Ook Brunssum heeft zaterdag weer actie gevoerd.

Daar zou Paul van der Steen, journalist van het Limburgs Dagblad/GPD zich druk om moeten maken, in plaats van gemakkelijke boulevard-verhalen over de SP. Nu weet ik ook wel: iedere partij komt eens aan de beurt, maar toch: ook als het om de VVD of het CDA gaat: kwalitatieve journalistiek is zr belangrijk. Mensen nemen wat ze lezen in de krant namelijk aan voor de werkelijkheid. Met die macht moet voorzichtig en zorgvuldig omgegaan worden. Ik maak me daarover toch wel wat zorgen. Want: vandaag moet gepubliceerd worden, het sensatie zijn, anders gaat morgen er een concurrent mee aan de haal.

Een kwaliteits-analyse of een kijkje in het systeem van onze zorg, of een hulpbehoevende die de touwtjes niet meer aan elkaar kan knopen,dat is geen sensatie!

Maar goed, wij blijven actief,zo kennen de mensen op straat ons, zo is de werkelijkheid:dinsdagmorgen gaan we actie voeren bij het Busstation in Heerlen. Dat verklap ik hier maar alvast. Veolia heeft het 1-Eurokaartje verhoogd naar 2.50, dit is ongehoord schandalig! Binnen een jaar na de start van het busvervoer door Veolia worden de prijzen fors verhoogd. En om nou te zeggen dat het bedrijf dat aan haar kwaliteit verdiend heeft. Wie herinnert zich de start nog: chauffeurs zonder informatie, boze reizigers en geschrapte lijnen. De SPonderzocht de boel en niet veel later werden verbeteringen doorgevoerd. Toch heeft dit allemaal met de verplichte aanbestedingen te maken.Bedrijven schrijven veel te laag in om de opdracht binnen te halen en komen daarna in de problemen: ten koste van werknemers en de reizigers!

Er worden dinsdagprotestkaartjes uitgedeeld,deze kunnen de mensen dan invullen, gelijk kunnen zij dan een kop koffie drinken en n stuk koek eten. Want tja: zo'n prijsverhoging valt je toch maar rauw op de maag.

Watanders: het kabinet heeft onzalige plannen over het ontslagrecht. Donner wil dat ontslagrecht totaal uitkleden, en de vakbonden zijn fel tegen. Bij de Oranjerie in Roermond, is actiegevoerd door de FNV bij een vergadering van de Pvda. Vroeger waren veel FNV'ers ook PvdA'er. De FNV legt nu zware druk op de Pvda. Ik denk dat als de Pvda over die ontslagrechtplannen niet omgaat, dit nog een enorme kwestie wordt voor de regeringscoalitie. Dit pikken mensen namelijk niet. Het is toch vergekomen met de Pvda dat de FNV actie voert bij bijeenkomsten van de Pvda.

Ik verheug me weer op algemene beschouwingen de komende dagen, dan mag de enige chte linkse partij laten horen waar zij voor staan, velen weten dat natuurlijk al. Het zal een verademing zijn, wat anders dan de interne problemen van partijen die niet op straat horen. Afgelopen zaterdag zelfs de hele dag live-VVD-tv.

Het isvolgens mijzeer belangrijk om voordurend tussen de mensen te staan, voortdurende informatie en gesprekken met mensen. Wij blijven dat doen, wat de Paul van der Steen's ook schrijven!

Met vriendelijke groeten,

Ben Tarici

U bent hier