h

Week van Ben

30 september 2007

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.


Beste lezers, hier ben ik weer!

Het was me een drukke week, maar ja, hier is het altijd druk. De tribunes zijn weer uitgedeeld, als het goed is heeft ieder SP-lid zijn tribune ontvangen. Er zijn ook nog honderden thuiszorgkaarten uitgedeeld. De vlotters van de toiletten zijn weer gemaakt, het licht is nagekeken, zo is er altijd wat te doen. De zaal is schoongeveegd, de stoelen zijn weer rechtgezet.

Komt toch een hoop bij kijken zon SP-huis, alles moet toch goed in orde zijn. Dat onderschat men wel eens, zeker, het pand ziet er goed uit, maar regelmatig kam ik het huis uit. Vaak controleer ik de kasten of er wel genoeg papier is, als er te weinig is, dan bestelt de voorzitter (Yolanda)bij.

Als er geen koffie, melk en suiker is, dan bel ik Jan Ksters (penningmeester)op, deze neemt de bestelling op en gaat het halen. Weet je, ik ben het manusje van alles, dat ligt mij ook wel.Vaak zit ik ook met de mensen te kletsen die wachten op het spreekuur. De sfeer is over het algemeen erg goed, ik ouwehoer ook met de mensen, dat vinden ze wel leuk, het is een kwestie met mensen omgaan.

Zaterdag was er een vergadering van spreekuurmedewerkers, van tevoren heb ik nog koffie en thee gezet en de tafel gedekt. Het was een drukke vergadering, ik was er ook bij, maar ik ben vroeger weggegaan, er kwamen leden binnen die met mij naar het busstation zijn gegaan om de laatste protestkaarten, over het dure 2.50-eurokaartje, te laten invullen. Het liep als een trein, binnen een dik uur waren de laatste kaarten ingevuld.Vaak wordtonderschat wat zo'n handtekeningenacties aan kracht oplevert, het is niet lleen ondertekenen, het is ook luisteren wat de mensen vertellen en dat de mensen weten dat je achter hen staat. Kortom: het is het signaal van mensen die opstaan en zeggen: dit pikken wij niet.

Zichtbaarheid in de stad en weten wat mensen bezighoudt: zeer belangrijk!

De mensen zijn erg kwaad. Over de kosten van de zorg, de premies, het openbaar vervoer, hetreferendum, het ontslagrecht, enzovoorts.Vaak hoor je mensen zeggen dat de regering hen gebruikt als melkkoe en dat hetmet de dag gekker wordt.

In de Provinciale- Staten heeft iedereen, behalve de VVD,tegen de verhoging van het kaartje gestemd. Op zich is dat mooi, zo'n breed signaal. De postie van de VVD is wel opmerkelijk, want in de gemeente Heerlen heeft de VVD dat signaal wel ondersteunt en is VVD-wethouder Offermans zelfs verantwoordelijk voor (openbaar) vervoer.

Peter van Dijk, fractievoorzitter van PVDA in de Provinciale Staten, die bakt ze helemaal bruin. Hij zegt dat de SP geen bestuursverantwoordelijkheid neemt en dat alles vanuit het kamertje Jan Marijnissen komt. De SP zit in talrijke steden in de regering en dat gaat goed, nota bene in zijn eigen stad, Heerlen, zit de SP met drie wethouders in het college.

Beste Peter van Dijk, de wethouders komen van de verkiezingen en Jan Marijnissen is n van de vele leden van de SP. Hij is democratisch gekozen door het congres en doet het goed, voor mij mag hij het weer voortzetten. Dat betekent dat Peter van Dijk geen argumenten heeft, net als Guusje ter Horst en tja, dat is het blijkbaarbazelen geblazen.

Maar ja, wie heeft argumenten nodig als lid van een partij met een rug die zwabbert als een windvaan.

Vriendelijke groeten,

Ben Tarici

U bent hier