h

Regio-conferentie

6 oktober 2007

Regio-conferentie

Waar andere partijenvandaag, voor de zoveelste keerintern ruzieden, hield de SP in Roermondde Limburgse Regioconferentie. Een bomvolle zaal, goede en kritischediscussie, 2 nieuwe regiovertegenwoordigers en vooral veel gezelligheid en positivisme! De hoofdbestuurders Hans van Heijningen (algemeen secretaris) en Ronald van Raakreageerden op de vragen en opmerkingen over het Congresstuk. Het SP-congres vindt plaats op 24 november.

De Heerlense Irma Koopman werd gekozen tot regiovertegenwoordiger van de SP-afdelingen inZuid-Limburg. Proficiat Irma!

Leesonderstaand het persbericht over de gekozen Regiovertegenwoordigers Paul Lempens (Limburg-Noord) en Irma Koopman (Limburg-Zuid):

SP Limburg kiest Lempens en Koopman als vertegenwoordigers

De Limburgse regioconferentie van de Socialistische Partij heeft zaterdag in Roermond haar vertegenwoordigers in het landelijk partijbestuur gekozen. Weertenaar Paul Lempens (33) werd herkozen als vertegenwoordiger van de SP-afdelingen in Noord- en Midden-Limburg. Irma Koopman (45) uit Heerlen vertegenwoordigt de komende twee jaar Zuid-Limburg. De regiovertegenwoordigers werden unaniem gekozen door de afgevaardigden van de Limburgse SP-leden.

De regioconferentie nam voorts afscheid van Felix van Ballegooij als SP-Provinciaal Statenlid. Van Ballegooij blijft actief in de SP, bijvoorbeeld als raadslid in Roermond.
Verder bespraken de SP-ers uitgebreid voorstellen om de partij-organisatie te verbeteren. In september zijn deze voorstellen besproken op ledenvergaderingen, eind oktober is een tweede ledenvergadering waarop eigen voorstellen kunnen worden geformuleerd. Op 24 november wordt de discussie over de partij besproken op het landelijke congres De Fundamenten Versterken.

U bent hier