h

SP biedt Kersten extra Veolia-munitie: 2000 protestkaarten!

12 oktober 2007

SP biedt Kersten extra Veolia-munitie: 2000 protestkaarten!

Vandaag bood de SP ruim 2.000 protestkaarten aan Gedeputeerde Kersten (PvdA) aan. In Kerkrade, Landgraaf, Maastricht en Heerlen protesteerden 2.000 mensen via een protestkaart tegen de prijsstijging van Veolia. Een groep SP'ers vertrok al vroeg naar Leudal om daar de Gedeputeerde op zijn wenken te bedienen. Irma Koopman doet verslag.
kersten-en-l1.jpg

2.000 protestkaartentegen prijsstijging Veolia De SPheeftop vrijdag 12 oktober 2007 om 9 uuraan Gedeputeerde Kersten2.000 handtekeningenkaarten aangeboden. Deze handtekeningen zijndoor vele Limburgers opkaarten gezetuit protest tegen de enorme prijsstijgingen van de buskaarten van Veolia. Alleen al in Heerlen werden in korte tijd 1.000 protestkaarten ingevuld. Ook in Landgraaf, Kerkradeen Maastricht waren mensen woedend en werden vele protestkaarten ingevuld.NuPvdA-Gedeputeerde Kersten van de Provinciale Staten de opdracht heeft met Veolia te praten over de prijsstijging, wil de SP Kersten extra munitie meegeven om bijvoorbeeld het 1 euro-kaartje te redden. Duizenden Limburgers spraken via de protestkaarten namelijk hun afschuw uit over de prijsstijging van het busvervoer.
welkom-leudal.jpg

"Wij hebben met heel veel mensen gesproken, in 3 dagen tijd hebben 2.000 mensen hun woede via de protestkaart geuit. Zij begrijpen niet hoe gemeenten, provincie en rijk over goed en laagdrempelig openbaar vervoer spreken en tegelijkertijd Veolia de prijs verhoogd." zegt SP'er Irma Koopman. "De Provincie is verantwoordelijk voor het busvervoer, het is dan ookte hopen dat Gedeputeerde Kersten zich niet met een kluitje in het riet laat sturen. Onze handtekeningen zullen hem herinneren aan de woede onder reizigers."
Irma Koopman vervolgt:
"Veel van de klachten die in het SP-rapport stonden over Veolia zijn nog steeds niet verholpen.De SP is blij dat de gedeputeerde tenminste dreigt met sancties, al had dat wat ons betreft al eerder gemogen. Maar dat Veolia nu de prijzen zo enorm kon verhogen terwijl Veolia nog steeds niet aan alle voorwaarden van de aanbesteding voldoet, is natuurlijk van de gekke. Het is aan de Limburgers ook niet uit te leggen.

Dat Veolia door al die 1-euro-kaartjes in de rode cijfers zou komen is voorde SPweinig geloofwaardig."

Gedeputeerde Kerstenherkende de kritiek op Veolia, tegelijkertijd gaf hij aan, behalve gesprekken aangaan,weinig te kunnendoen tegen de prijsverhogingen.De2.000 handtekeningenbeschouwde hij als steunen hij beloofde de kaartjes persoonlijk aan Veolia te overhandigen. Bovendien vertelde hij dat hij bezig was de financiele situatie van Veolia te onderzoeken om te zien of dat wel zo'n vaart loopt met die rode cijfers.

De Heerlense SP'ers blevennog even bij de commissievergadering om er getuige van te zijn dat de SP Statenfractie,via PeterVisser, EdwinBus enElke deVries, een initiatiefvoorstel indiende voor gratis Openbaar Vervoer voor 65-plussers in heel Limburg. Helaas sneuvelde dat voorstel, alleen D'66 en GroenLinks ondersteunden het.

U bent hier