h

Week van Ben

22 oktober 2007

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste lezers, hier ben ik weer.

Ja, het wordt langzamer kouder, misschien kunnen de mensen binnenkort schaatsen op de droomvijver in Hoensbroek. Wat een optimist ben ik. Het is alweer wat jaartjesgeleden dat er in Nederland op natuurijs geschaatst kon worden. Ik woon ineen schitterende omgeving, daar middenin het prachtige Kasteel Hoensbroek. En van de vele kroonjuwelen van Heerlen. Ik ben er trots op.

Daar is ook veel te doen, men komt ook van heinde- en verre het Kasteel bekijken en de vele festiviteiten die daar plaatsvinden mee te maken. Vaak wordener ookballonvaarten gehouden.

Hier in het SP-huis heeft ROOD weer eens vergadering gehad, zal wel weer een actie aankomen, denk ik. Komende dagen gaan we de Solidair-krant bij bedrijven uitdelen, wie doet mee? De SP is van oudsher een partij die samenvecht en samenwerkt met werknemers in de bedrijven. Het is een prachtige krant.

Er is ook genoeg werk aan de winkel, gezien de grote problemen in het land. Van Piet Brauer heb ik weer een aantal humos gekregen, dat is een onafhankelijk Belgisch- tv-blad, daar staan me toch 'vettige' verhalen in. Jan Mulder heeft daarin ook columns in, altijd leuk om te lezen. Vaak staan daar hele leuke interviews in, deze zijn ook niet oppervlakkig.

Met Ron ben ik mee geweest naar Den Haag, in een buurtcentrum, nabij het Mandela-plein, daar was een bijeenkomst van schoonmakers.Zijorganiseren zichsteeds meer en beter. 17 november is een grote schoonmaak -manifestatie in Amsterdam. Mooi!
Ik zal er bij zijn, ik ben solidair met de schoonmakers. Als je toch de verhalen van de schoonmakers hoort, dan vraag je toch af, is dit 2007? Het is goed dat zij nu respect gaan halen. Ik ben er van overtuigd dat er door hun organisatiekracht en doorzettingsvermogeneen ommekeer komt, dat is natuurlijk een proces: Stap voor stap! Wil jij net als ik mee om de 150.000 schoonmakers te steunen. Laat het me weten!

Om de haverklap komt de pakketdienst hier spul brengen: Kaarten en kranten. Als niemand hier in het sp-huis aanwezig is, dit gebeurt ook wel eens, daar kijken jullie van op, dan bezorgt de pakketdienst de spullen aan de buren. Binnen een paar weken zullen wel de bestelde landelijke kranten komen, dan gaan we weer leden bellen om mee te helpen uitdelen. Zeker, ik schrijf graag, maar actie voeren is leuker. Er zijn ook politieke clubjes, die graag schrijven om de SP democratischer te maken. Ik ben overtuigd van het democratische gehalte van de SP. Wat mij betreft betekent democratie trouwens ook activiteit. Passieve democratie is geen democratie. Moet altijd lachen als ik zoiets lees, er is geen partij die zoveel praat met de gewone mensen als de SP. Valt op, dat deze clubs zichzelf graag op een voetstuk zetten, ondertussen doen ze zelf niets.

Dat de SP zo groot is geworden, is te danken aan de inzet van vele leden, van hoog tot laag. Als we ons blijven inzetten, dan groeien we nog meer.

Met vriendelijke groeten,

Ben Tarici

U bent hier