h

Week van Ben

28 oktober 2007

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste lezers, hier ben ik weer!

Zo, de spreekkamers zijn ook weer schoongemaakt, ze zien erweer netjes uit. De lezers zullen zich afvragen waarom ik zo vaak in het SP-huis ben. Heb veel tijd omdat ik geen werk heb, dat is natuurlijk jammer, maar ja, ik besteed mijn tijd al jaren goed bij de sp. Ik wil namelijk graag aan de maatschappij bijdragen. Doe het graag! Alsiemand noodgedwongen geen werk heeft, dan is politiekwerk het beste watje kunt doen.

Trouwens, ik ben een van de vele vrijwilligers die de SP praktisch steunen, niet door wat te roepen maar om wat te doen. Door daadwerkelijk te werken aan een socialistisch Nederland gebaseerd op gelijkwaardigheid, menselijke waardigheid en solidariteit.

Enkeledagen geleden,om precies te zijn afgelopendonderdag, zijn we met een aantal mensen in de stad gaan staan met de Uruzgankrant. Zijn er veel uitgedeeld, en ook interessante gesprekken gehad. Kennis is macht, dus informeren van mensen is n van de belangrijkste middelen van politiek werk.
In talrijke plaatsen zijn wakes gehouden over de toestand in Afghanistan: speelbal van de grote mogendheden. Democratie krijg je niet door bommen te werpen op de bevolking, de haat wordt alleen maar groter. Steun Afghanistan en stop de oorlog!

Veel slachtoffers zijn kinderen, deze worden gedood onder het mom van de Taliban aanpakken. Ik vind ook, dat de Nederlandse militairen zijn misleid, tegen hen is gezegd dat zij aan een opbouwmissiezouden werken. Nederlandse jongeren in uniformen, deze moeten vechten in naam van Amerika, er zijn al een aantal doden gevallen. Het zal je dochter en zoon maar zijn.

Is ongelooflijk dat de regering hiermee weg komt.SP en Groenlinks zijn de enige die tegen de oorlog zijn.

Vaak hoor je mensen zeggen, dat zij Jan Marijnissen niet veel zien op de tv, dat komt ook wel weer. Mensen maken zich ook vaak druk om de peilingen, die vaak heel erg uiteen lopen. Ik heb erg veel vertrouwen in de kracht van de SP: op straat en tussen de mensen. Daar kunnennog geen duizendpeilingen en riool-artikelen van de Volkskrant niet tegen op. Onze mensen doen het ook zeer goed, daar ben ik trots op. Ik heb het al vaak gezegd, en blijf het zeggen. De actievelingen zijn het kapitaal van de SP. Zij zorgen ervoor dat de SP de actiefste partij van Nederland is. Ik zeg altijd tegen de mensen, dat onze kamerleden c.q. Jan Marijnissen het land in zijn, dat is ook zo, Jan was laatst bij de demonstraties bij Unilever. Overal waar stakingen zijn, is meestal de SP aanwezig. Zo hoort dat ook zo!

Deze week gaan we onze bedrijvenkrant, Solidair, uitdelen bij het postkantoor in de Cramer en daarna verder. In de bedrijven en op de werkvloeren is veel te doen. Over de werkvloer gesproken: op internet is een leuke mail te zien: De baas wil je spreken. Een mooie protest-video van FNVtegen de ontslagrecht-plannen van CDA'er Donner. Hoe recht zou de rug van de PvdA zijn?

Overigens: de SP is ook op het internet het actiefst. Durven sommige nog te zeggen dat wij niet democratisch zijn. Bij andere partijen moet men vaak inloggen of heel vaak zoeken of er wel wat op staat.

De 40.000 kranten zullen volgende week wel gebracht worden, wie wilt uitdelen mag zich melden. Hulp is altijd welkom, de SP heeft altijd teveel werk en te weinig mensen.

Ik ben ook nog naar de Charlies-Bazaar geweest, het is daar erg leuk. Eindelijk eens niet alle bekende winkelketens, maar kleinschalige en diversenieuwe initiatieven.Het brengt nog meer leven in de brouwerij.

Ik ga daar vaak kijken, is ook altijd erg druk, ik hoop wel dat over een jaar het ook nog is. Misschien mogen wij het ook nog meemaken dat er ook een centrumzwembad komt. Dat blijft nog altijd een grote wens. Hopelijk vinden we nog ergens een zak geld.

Zo, ik eindig met een vraag:zijn jullie ook zoTrots op de Week van Ben?

Met vriendelijke groeten,

Ben

U bent hier