h

Energieke verenigingen!

8 november 2007

Energieke verenigingen!

Op woensdag 7 november heeft de gemeente Heerlen een bijeenkomst over energiebesparing georganiseerd voor de Heerlense buitensportverenigingen. De aanwezige sportverenigingen krijgen een gratis milieubox van de gemeente en op korte termijn een bezoek van een energiespecialist die hen adviseert over energiebesparing. Ook de Heerlense sportverenigingen maken dus werk van Nieuwe Energie!

Drie voorstellen
RKHBS, Groene Ster, MSP03, Weltania, FC Hoensbroek, EHC, Eikenderveld, v.v. Mariarade, Heerlen Sport en Heksenberg waren tijdens de bijeenkomst aanwezig. De gemeente Heerlen heeft hen drie concrete voorstellen voorgelegd waarmee zij op korte termijn aan de slag kunnen. Het eerste voorstel is de bliksemactie " Snel scoren" waarbij een gemeentelijke Energiespecialist voor 5 december met een energiebox vol gratis spaarlampen en isolatiematerialen door de verenigingsgebouwen loopt en deze waar mogelijk installeert. Daarmee is meteen al een energiebesparing te behalen. Alle aanwezige verenigingen wilden daar graag gebruik van maken. Het tweede voorstel is het aanbod om tegen sterk gereduceerd tarief en met een aantrekkelijke subsidie een zonneboiler te plaatsen waarmee verenigingen kunnen besparen op de warmwatervoorziening van de douches. Het derde voorstel gaat over een goedkope manier van gezamenlijk energie inkopen via de Stichting Sportstroom. Deze laatste twee voorstellen worden de komende weken verder uitgewerkt.

Nieuwe Energie bindt en verbindt Heerlen: energie legt een link tussen het verleden en de toekomst van onze stad. Daarnaast verbindt Nieuwe Energie het werken aan een schonere wereld en een versterking van onze economische structuur. Heerlen biedt een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bedrijven en onderzoeksinstellingen waar elke dag gewerkt wordt aan innovatieve en toekomstbestendige oplossingen voor onze energiehuishouding. Het grensoverschrijdende bedrijventerrein Avantis vormt het dynamische en economische hart. Ook geven wij zelf het goede voorbeeld door volop te investeren in duurzaamheids- en energieprojecten op straat, op school en in de wijken. Denk alleen al aan het Mijnwaterproject. Heerlen is trots op haar energieverleden en trots op haar energietoekomst. Wij zijn Heerlen, wij zijn energie.
Bron: www.heerlen.nl

U bent hier