h

Week van Ben

9 december 2007

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Hallo allemaal!

Langzaam naderen de feestdagen en de acties breiden zich uit, ook bij de politie. Mensen komen in opstand. Dat is goed. Afgelopen zaterdag was er weer een actie van schoonmakers. De schoonmakers voeren echt in het hele land actie en zijn georganiseerd FNV-schoonmaak. Deze keer voerden ze een ludieke actie bij de ABN Amro in Heerlen. Ik was samen met 3 SP'ers aanwezig om de schoonmakers te steunen. De schoonmakers zijn de werkende armen van deze tijd. Ze maken dure gebouwen schoon en krijgen als dank voor hun werk weinig respect en waardering (8,90 euro bruto per uur!). Hun werkgevers maken miljoenen winst, over de grote opdrachtgevers van de schoonmaakbedrijven helemaal te zwijgen. ABN Amro maakt duizenden miljarden winst in de hele wereld. De schoonmakers gingen naar de bank toe. Ze hadden schoonmaakartikelen bij zich, even later gingen zij de bank binnen en maakten de boel schoon. Tot grote verbazing en paniek van de manager van de bank. Het was leuk om te zien en tegelijk een waarschuwing naar de bank toe, dat de klanten van de schoonmaak bedrijven, zoals de ABN-AMRO, zich niet achter de schoonmaakbedrijven moeten schuilen. He ABN AMRO, wij verdienen beter!.

De een informeerde het publiek, de ander maakte de ramen schoon. De bank werd goed onder handen genomen. Van kantoormeubelen tot de vloer, van de pinautomaat tot de schoenen van de manager die probeerde de politie te bellen: hilariteit alom!

Er werden ook foto's gemaakt en gefilmd door de actievoerders. Het personeel van de bank nam het goed op. In Amsterdam, Schiphol, Den Haag, Utrecht en de rest van het land vonden ook acties plaats. De grote miljoenenbedrijven willen hun verantwoordelijkheid niet nemen en de schoonmaakbedrijven bieden te weinig vooruitgang aan de schoonmakers. Prachtig dat de mensen iedereen wakker schudden!
Klik hier een prachtig filmpje van acties afgelopen donderdag (Schiphol, Den Haag, Amsterdam):

Donderdag is de volgende grote schoonmaak-actie. Ik ga mee. Wie wil meegaan, mag zich melden. De SP steunt de schoonmakers van harte. Jan Marijnissen interviewde eerder schoonmakers en Sadet Karabulut (2e Kamer SP) maakte een filmpje van haar bezoek aan Schiphol.

Donderdag komt de tribune weer aanzetten, de tijd vliegt om, ben benieuwd hoeveel leden er zijn bijgekomen. De voorkant van het SP-pand ziet er ook weer leuker uit, de herkenbaarheid is duidelijker geworden. Boven de ramen zijn SP-Heerlen NL Strips gezet, en op de bovenkant van de voordeur.

Over herkenbaarheid gesproken. Balkenende en co zijn herkenbaar de oorlog in gegaan. Balkenende schijnt voormalig Minister Bot onder druk gezet te hebben, omdat Bot een eigen mening had over Irak. Bot heeft de keutel moeten intrekken van Balkenende. Jan Marijnissen gaat hierover vragen stellen. Wordt erg leuk aanstaande dinsdag.

Mark Rutten is weer herkozen als leider van de VVD, de meerderheid heeft beslist, zoals bij de SP! Bij de VVD schreeuwen de media niet over dictator en macht. Toch raar. De leider van de PvdA is zelfs vice-premier. Daarover hoor ik ook niemand.

Het valt mij op, dat de SP steeds meer aansluiting krijgt bij de vakbonden en maatschappelijke organisatie. De SP is vaak bij acties aanwezig. Dat is een goede zaak. De PvdA laat zich niet meer zien, alleen bij slecht nieuws. Deze partij heeft zelfs voorgesteld om de uitzending van het vragenuurtje te schrappen. Moeilijke vragen mogen niet meer gesteld worden. Hadden zij maar de nieuwe zorgverzekeringen en de WMO maar geschrapt, dat zou beter zijn geweest.

De socialistische groeten,

Ben Tarici

U bent hier