h

Week van Ben

16 december 2007

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste lezers, hier ben ik weer!

Afgelopen zaterdag was het weer druk in het SP-huis. Stefan en ik waren al vroeg in het SP- huis, want aan de rechterzijde van de trap is geen trapleuning, wel aan de linkerzijde. Dat moet anders.

We hebben ook aan de rechterzijde een trapleuning gemaakt, de kleur is rood, het is veiliger, want in het SP-huis komen veel ouderen op het spreekuur. Als zelfs de rechterzijde rood kleurt, gaat het goed...

De trapleuning is vakkundig gemaakt, ik heb als handlanger meegeholpen. De mensen kunnen nu op een veiliger manier naar boven gaan. De boven etage van het SP-huis kent twee keurige spreekkamers om de mensen te ontvangen. Een andere kamer is de archiefruimte en nog een andere kamer, daar staan de drukmachines om het inlegvel te drukken.

Gaat men de tweede trap op, dan komt men uit op de zolder, deze hangt vol met affiches, daar staat ook een tafel en stoelen.

Als de vergader en actieruimte beneden bezet is, dan kunnen de gasten eventueel boven vergaderen, maar vaak wordt deze zolder ook gebruikt. Het SP-huis is altijd vol leven! Ik verheug me op de drukke tijden van verkiezingen. Folderen, plakken en ga maar door. Jullie ook?

Woensdag gaat de tribune weer de deur uit, staan weer goede verhalen in. Heb ook gehoord dat er landelijk honderden leden zijn bijgekomen, er komen steeds meer leden erbij.

Wat ook verheugend is, dat Jan Marijnissen tot politicus van het jaar is gekozen door de jeugd, de jeugd is immers de toekomst. Het is ook geweldig dat de SP nu over het jongste kamerlid beschikt, die er ooit is geweest: Farshad Bashir. Deze jongeman is opvolger van Rosita van Gijlswijk, zij wordt de nieuwe penningmeester van de SP. Heel goed, de aandacht aan de jeugd, zij beslissen en maken de toekomst.

Er komen ook steeds meer Rood-afdelingen, en dat is goed! De SP-Kamer-Fractie gaat volgend jaar nog feller van leer trekken, dat is maar goed ook! Er is werk genoeg aan de winkel, zou ik zeggen.

De rechtse partijen overschreeuwen elkaar. Een spelletje wie het hardst boegeroep kan laten horen over moslims en allochtonen. Zonder echte oplossing.

Gelukkig is de SP een actieve realistische partij! Wij roepen niet alleen maar staan met de voeten in de wijken, buurten en steden. Wat mensen of media ook over ons zeggen, schrijven of schreeuwen, in de wijken, buurten en steden zijn we te vinden en zullen we altijd te vinden zijn.Enkele dagen geleden ben ik met Piet Brauer meegegaan naar Utrecht. Naar de Centrale Raad van Beroep te Utrecht. Het ging om een vrouw die 240,00 zou ontvangen van de gemeente Brunssum, maar de gemeente heeft het bedrag gestort op een verkeerde rekeningnummer, terwijl de vrouw had doorgegeven aan gemeente Brunssum dat haar rekeningnummer was geblokkeerd en dat zij een nieuw banknummer heeft. Zodoende kreeg de vrouw haar geld niet. Deze mevrouw heeft bezwaar gemaakt en alsnog om uitbetaling gevraagd.

De gemeente ging naar de rechtbank en kreeg ongelijk. De gemeente kon niet tegen haar verlies, deze gaat naar Centrale Raad van Beroep te Utrecht om alsnog de 240,00 euro te krijgen. Moet je nagaan, de gemeente Brunssum gunt de vrouw de 240 euro niet, terwijl zij daar recht op heeft. De gemeente had toch ook met die vrouw persoonlijk kunnen praten en regelen, en haar alsnog die 240 euro kunnen geven. Wat heeft dat allemaal niet gekost van de ene rechtbank naar de andere? De Centrale Raad van Beroep doet binnen 6 weken uitspraak. De behandeling van deze zaak kost de gemeente aan eigen behandelingskosten duizenden euros. De kosten van de advocaat zijn ook aanzienlijk en moeten door het Rijk betaald worden. Ook de rechters van rechtbank en Centrale Raad van Beroep en de hele organisatie daarachter moeten door het Rijk betaald worden. De hele behandeling van de zaak kan wel 10.000,00 euro kosten en dat enkel om de 240,00 euro de vrouw niet te geven, terwijl zij daar recht op heeft. De gemeente Brunssum moet zich schamen.

Beste lezers, vergeet niet op Jan de Wit te stemmen, hij is de beste Limburgse politicus! Kijk op de Weblog van Jan Marijnissen?!

Hartelijke groeten,Ben Tarici

U bent hier