h

Week van Ben

31 december 2007

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste lezers, hier ben ik weer!

Of het feestdagen zijn of niet, het spreekuur loopt door, afgelopen zaterdagmorgen was het druk aan de telefoon om een afspraak te maken voor de hulp-en informatiedienst van SP-Heerlen: 12 tot 14 mensen werken mee aan de hulpdienst, dit is toch schitterend! Ik was, ben en blijf trots op dit belangrijke onderdeel van onze afdeling en natuurlijk vooral op de mensen die zich hiervoor inzetten. Van onschatbare waarde!

Allemaal vrijwillig, want problemen kennen geen feestdagen.

Natuurlijk moeten mensen zich ook kunnen amuseren. Vanmorgen was ik weer vroeg op, het eerste wat ik altijd doe, is het nieuws opzetten: Nederlandse, Belgische, Duitse, Engelse en het Franse journaal bekijken. Internationaal nieuws is vaak hetzelfde. Natuurlijk CNN niet vergeten! Zeker niet vergeten de lokale zenders, zoals L1 en TV-Limburg! Ik neem zeker niet alles voor waar aan, probeer er een beetje door heen te prikken. Daarna zet ik radio 1 op, en daarna zet ik een cd op van Fats Domino of Bruce Springsteen. Klets wat met mijn zoon en daarna pak ik de bus en ga naar het SP-huis.

Onderweg raak ik altijd in gesprek, vooral met chauffeurs van Veolia, deze hebben vaak kritiek op de marktwerking. Ze ergeren zich bijvoorbeeld geel en groen aan het feit dat het gratis openbaarvervoer voor 65 plussers geen verlenging krijgt. Zij vinden dat Veolia munt wil slaan uit de positie die het bedrijf heeft.

De SP gaat hier tegen weer actie voeren. Het begint nu weer overal te knallen, de honden zullen met oud op nieuw weer met hun poten op de oren liggen. De postbedrijven demonteren weer op een aantal plaatsen de brievenbus, het gebeurt wel eens dat deze ontploffen door vuurwerkvandalen.

Ik ben altijd heel goedkoop met vuurwerk, laat anderen het kopen en ontsteken, en ik bekijk me dat, het kost niets! Haha!

Zojuist heb ik de stoep van het SP-huis schoongeveegd, het ziet weer netjes uit, het wordt tijd dat de regering haar eigen stoep eens schoonveegt. Heb ook de uitzending van Zembla over de thuiszorg gezien, dat was verschrikkelijk hoe men met oudere mensen omgaat. Indicatie per telefoon, werkelijk hoe verzinnen zij het, dat zij gaan kijken bij de mensen thuis, dan kan men de werkelijke situatie zien.

De WMO is een monster dat ellende veroorzaakt bij mensen die hulp nodig hebben en ook dat mensen hun baan verliezen. Alleen de SP stemde tegen die vreselijke wet. Steeds meer mensen zetten grote vraagtekens. Toch blijf ik mij afvragen waar de zogenaamde sociaal-democraten van de PvdA blijven? Als dit ook maar iets met solidariteit te maken heeft, vraag ik elke Pvda: waar zitten je hersens?

Gelukkig is dat in Heerlen voorkomen door het college (waar ook PvdA in zit), ondermeer door toedoen van SP- Wethouder Peter van Zutphen. Ik raad Agnes Kant aan, dat zij een van haar schoenen uittrekt en daarmee keihard op het spreekstoel slaat, en roept: Stop met deze waanzin!
Want dat is het! Waanzin!

Ik verwacht nog veel van de landelijke fractie. Denk ook dat de acties zullen toenemen. Verheug me op een strijdbaar nieuwjaar! Ik heb een mooie tas en een prachtige kaart ontvangen van Jan Marijnissen, als het goed is ontvangen alle leden deze.

Bedankt, Jan en de SP!

Beste lezers, ik wens jullie een gelukkig en gezond nieuwjaar toe!

Ik drink op jullie een lekkere grimbergen: Gezondheid!!

De strijdbare groeten,de gouden tomaat,
Ben Tarici

U bent hier