h

Week van Ben

20 januari 2008

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste lezers, hier ben ik weer!

Zo, de Tribune van deze maand is ook weg, het worden er steeds meer. De nieuwe vormgeving ziet er goed uit, daar mogen wij best trots op zijn. Als ik zie hoe andere politieke bladen er uit zien, dan mogen wij trots zijn op de Tribune.

In februari gaan we 50.000 NU-folders uitdelen in Heerlen en omgeving. Ik verheug mij er al op. Lekker op pad en in gesprek raken met de mensen in de stad. Het is altijd een heel karwei, maar dat vind ik niet erg, zonder moeite lukt niet veel, zeg ik maar. Wie wilt mee helpen mag zich melden.

Op de tv zag ik een reportage over de verslaafdenopvang in Heerlen, dat is goed geregeld in Heerlen. Vroeger was het wel even anders. De verbetering is enkele jaren geleden ingezet. Daar heeft toen vrijwel heel Heerlen aan meegewerkt. Maar we ook mogen ook wel zeggen dat met het huidige College veel dingen beter gaan.

Natuurlijk: de dingen kunnen altijd nog beter. Maar: Heerlen zit in de lift. Je hoort van vele mensen dat Heerlen vooruitgang boekt. Het CDA zit dat niet lekker. Niet gewend met oppositie-voeren roepen ze rare dingen. Zijn zij dan tegen de vooruitgang? Laatste tijd roepen zij maar wat in de ruimte. Ja, het doet pijn als je niet meer de baas bent in Heerlen (na dat bijna een eeuw wel te zijn geweest).

Een tijdje geleden zij ene Eurlings (CDA) op tv dat de wethouders van de SP het goed deden in Heerlen. En nu roept het lokale CDA dat het allemaal pappen en nathouden is. Huh?

Langzaam aan nadert carnaval. Ik geef er niet veel om, maar ik kan mij voorstellen als je ervan houdt, dan kan je je goed amuseren. Op zijn tijd plezier maken is belangrijk. Daarom vind ik humor in de politiek ook zo belangrijk. Geen suf gedoe, maar gewoon mensen zijn. Daar hoort lachen ook bij.

Als je als raadslid bijvoorbeeld alleen maar met stukken bezighoudt, kan je als je niet oppast, een grijze muis worden. Iemand die geen contact meer met het volk heeft. Veel op straat staan tussen de mensen. Daar krijg of hou je 'kleur' van. Voor de SP is de raad een middel en geen doel om zaken te veranderen. Een minimaal net zo belangrijk middel is actie buiten de raadszaal. Het leven speelt zich af op straat en niet in de raadszaal. Het moet samen gaan met de fractie en acties op straat!

Ik ben blij dat ik in een leuke club zit en dat we visie hebben voor de langere termijn. Dat is anders dan de Wilders en Verdonk'en van de huidige politiek. Daar zit niets anders achter dan korte-termijn politiek om snel stemmen te winnen door angstgevoelens aan te wakkeren.

Wij drinken een extra bak koffie en gaan de straat weer op. Samen met de mensen in de buurten. Over koffie gesproken. Enkele dagen geleden kwam onze penningmeester Jan Kusters met een nieuw koffieapparaat binnenlopen. Het is tegenwoordig zo druk op het Heerlense SP-huis dat 1 koffie-bak te weinig is. We kunnen er nu 2 tegelijk maken. De koffie wordt nog lekkerder, denk ik. Wie wil mag komen proeven, en meteen de armen uit de mouwen voor 1 van de komende acties: de NU-krant.

Met vriendelijke groeten,

Ben Tarici

U bent hier