h

Lelijk? Mooi!

29 februari 2008

Lelijk? Mooi!

Almere is verkozen tot lelijkste plek van Nederland. De grootste stad van Flevoland eindigde net voor Nieuwegein, dat een goede tweede werd, voor Den Helder, Heerlen en Eindhoven.De verkiezing werd georganiseerd door de reisredactie van De Volkskrant. 2900 mensen brachten een stem uit.
Bron: www.nosjournaal.nl

Wat kun je hier nu van zeggen? "Zouden de mensen die Heerlen nomineerden wel eens in Heerlen geweest zijn?" is het eerste dat in elke trotse Heerlenaar opkomt. Tegelijkertijd kan iedereen die Heerlen wat beter kent, benoemen dat er met name in de jaren 70 en 80 nogal wat Heerlense historie letterlijk aan de slopershamer ten onder gegaan is en dat de stad daarmee charme verloor. Toch is er nog heel veel moois in onze stad. En niet alleen het Glaspaleis, of de Pancratuiskerk. Ook het groen in buurten en wijken en de groene beekdalen. De authentieke (beschermde) mijnwerkerskolonien en de in oude luister herstelde HTS. Van een pitoresk gehucht als Benzenrade tot een stedelijke buurt rondom het Tempsplein en de Hesseleplein. Van de oude Schacht tot de gerenoveerde Hoppenhof. Bovendien gaat er een bijzondere geschiedenis schuil achter de explosieve groei van de stad en de daaraan gekoppelde ruimtelijke haast.
Duidelijk is in elk geval dat het imago dat onder anderen 'Hub de Sloper' de stad bezorgd heeft, niet gemakkelijk kwijtraakt, ondanks de (politiek en maatschappelijk) brede inzet in de afgelopen jaren. Ook is duidelijk dat mensen grote waarde hechten aan een historische en herkenbare uitstraling. Aan historie heeft Heerlen geen gebrek.

De SP nodigt mensen uit zelf een kijkje te komen nemen in Heerlen.

Er is ongetwijfeld nog veel meer moois te noemen. Wat vind jij het mooist aan Heerlen?

U bent hier