h

Provincie ontloopt verantwoordelijkheid

23 februari 2008

Provincie ontloopt verantwoordelijkheid

Het zou natuurlijk ook bijna op zelfkastijding lijken: de Provinciale Staten die erkennen dat de door een meerderheid van de Staten vurig gesteunde marktwerking in het OV mislukt is. Bijvoorbeeld door een commerciele vervoerder die de verlenging van de proef met gratis OV de nek omdraait door een belachelijke prijs te vragen.

De meeste partijen in Provinciale Staten vinden dat Heerlen en Parkstad zelf verantwoordelijk zijn voor het niet verlengen van de proef met gratis openbaar vervoer voor 65-plussers in de daluren. Alleen de SP wijst met de beschuldigende vinger naar vervoerder Veolia en in mindere mate naar het provinciebestuur.

Die zou meer druk op Veolia hebben moeten uitoefenen. Eind december besloten Heerlen en de andere Parkstadgemeenten te stoppen met de proef omdat Veolia teveel geld zou vragen voor de verlenging ervan. Het ging om 5 ton. De provincie zou daarvan de helft betalen. Maar een grote meerderheid van provinciale staten vindt dat de gemeenten daarmee hun verantwoordelijkheid hebben ontlopen.
Bron: www.l1.nl

De Heerlense gemeenteraad nam unaniem een motie (2e van boven) aan waarin het gedrag van Veolia gelaakt werd. Hoe zouden de Heerlense PvdA, VVD, CDA en GL de analyse van hun partijgenoten in de Provinciale Staten ervaren?

U bent hier