h

Week van Ben

4 februari 2008

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste lezers, hier ben ik weer!

Wie nu in het sp-huis komt, die ziet dat het vol ligt met 50.000 NU-kranten. Een prachtige krant! De mensen die de kranten hebben opgestapeld, hadden toch een paar uurtjes werk. De kranten worden in de komende dagen en weken in heel Heerlen uitgedeeld en bezorgd. De NU- Hesjes zijn ook binnengekomen. Met die hesjes zijn we goed zichtbaar. Wie mee wil doen, mag zich melden: woensdag om 15.30 in het sp-huis. Ook degenen die in hun wijk willen uitdelen: 045-5725777 of via ben.tarici@home.nl

Het belastingspreekuur is ook al begonnen, de telefonisten zijn platgebeld. De afspraken met de spreekuurmedewerkers stapelen zich op. Zij moeten flink aan de bak. In het sp-huis is het vaak druk, het is goed dat vaak iemand hier is, de mensen worden ontvangen met een kop koffie en een leuk gesprek.

Het komt dan wel eens voor dat mensen moeten wachten. Onze spreekuurmensen nemen de tijd voor de bezoekers. Dat is alleen maar goed. Men zegt wel eens tegen mij, wat doe jij hier de hele dag. Ondanks dat ik met mijn gezondheid sukkel, sta ik niet stil, laat ik de mensen binnen, neem de telefoon en de post aan en zorg ik voor alle drukwerk. Vaak gaat de telefoon de hele dag, dan moet je de mensen doorverwijzen naar anderen en netjes te woord staan. Ook de pers belt wel eens op, en zij worden dan ook doorverwezen. Ik ben het manusje van alles. Mijn acitivteiten worden door iedereen erg gewaardeerd. Dat is fijn.

Het sp-huis moet bereikbaar zijn voor iedereen. Als je het goed bekijkt, dan zijn er toch veel mensen actief, vergis je niet. Al met al toch een groep van zo'n 100 mensen.

Bij de Licombedrijven hebben we pamfletten uitgedeeld, daar kunnen de werknemers hun klachten-en- complimenten kenbaar maken. Eerder heeft de SP veel klachten van Licommers binnengekregen. We hebben die klachten goed bekeken en zijn met de Licom-directie gaan spreken. Ook SP-tweede kamerlid Paul Lempens is langsgeweest. Over wat Licom belooft, hebben we de mensen ge?nformeerd.

We zijn zeer hartelijk ontvangen door de honderden Licom-mensen. De sociale werkvoorziening is erg belangrijk. De SP houdt alle ontwikkelingen scherp in de gaten.

Een paar dagen terug belde een bekende op, hij vroeg of ik langs wilde komen en een paar lid-kaarten wilde meenemen. Ben er naar toeggegaan, en hij zei tegen mij dat hij een paar kaarten zou invullen en dat hij ze zou opsturen, ik ben benieuwd. Zo groeien we door. Met bekenden en onbekenden. Die onbekenden gaan we natuurlijk snel bezoeken.

Guusje ter Horst had weer eens weinig te doen. De PvdA-minister valt dan de SP aan. Dat is haar hobby. Maar tja, het is ook wel lastig als pvda'er die SP te moeten zien groeien en solidariteits-regelingen te hebben waar je als pvdaer?alleen maar van kunt dromen.

Je zou toch zeggen dat ze haar aandacht beter kan vestigen op de politieagenten. Een beter loon voor het belangrijke werk. Zelf krijgt Terhorst in stappen 30 procent erbij. Rupsje krijgt nooit genoeg!

Zo, nu eindig ik, ik ga naar de grote optocht van Heerlen kijken, oa ons raadslid Edwin Bus loopt in de optocht mee. Ben benieuwd wat hij nu weer in petto heeft!

Hoop dat lezers een prettige carnaval hebben gehad. Alaaaaaf!!!

Met vriendelijke groeten,Ben

U bent hier