h

Week van Ben

10 februari 2008

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste lezers, hier ben ik weer!

Afgelopen zaterdagochtend was het een enorme drukte in het SP-huis. De zaal was vol met leden die scholing kregen van Riet. Ron- de andere begeleider van de scholingsgroep- was er deze keer niet bij. Hij was in Den Haag voor een toespraak.

Ik had nog koffie en thee gezet, en Olivia kwam nog met broodjes aan zetten. Het spreekuur was in volle gang en tegerlijk kwamen leden kranten ophalen. Het liep allemaal op een prettige manier eventjes door elkaar, ik moest even lachen. Sp-huis was te klein, sommige waren een beetje zenuwachtig door het hectisch gedoe.

Maastricht kwam ook nog eventjes de tribunes ophalen. De tribunes konden we niet in de gang zetten omdat de gang vol ligt met de NU-krant, er zijn trouwens al veel weg.

Je kan zien dat hier hard wordt gewerkt, en dat is geweldig, vinden jullie niet? Al die media die maar al te graag roepen dat de SP leden verliest, moeten hier maar eens komen kijken. Vaak bel ik de leden op om te vragen of ze kranten willen uitdelen, dat lukt bijna altijd. SP'ers zijn betrokken. Fantastisch!

Zelf delen wij ook uit, of je nou raadslid, wethouder en bestuurslid bent, ik vraag iedereen. Vaak zijn deze gesprekken leuk via de telefoon. Vaak maak je ook grappige dingen mee, een van de mensen die ik belde, die wilde niet uitdelen maar wel graag raadslid worden, toen zei ik, lachend, als u geen tijd heeft om uit te delen dan heeft u ook geen tijd om raadslid te worden. De vrouw kon er wel om lachen, ze begreep het.

Leden bellen is een van de leukste en belangrijkste onderdelen, je hoort van alles.

Binnen twee weken zijn de 50.000 kranten weg. Vaak is werken veel improviseren, het loopt vaak toch anders, maar het wordt wel gedaan.

22 jaar ben ik actief, en veel zien komen en gaan, door omstandigheden, ben er ook trots op dat wij een goed bestuur hebben. Het is ook een hele leuke groep, soms een meningverschil, maar dat moet kunnen.

Het belangrijkste is: inzet met je hart en met je hoofd.

Vorige week hebben we nog op het Station en Corio gestaan met uitdelen van de kranten, dat was de landelijke start van de nieuwe SP-krant. Kregen veel goede reacties en natuurlijk veel mensen die haast hebben, maar we hebben toch veel kranten kunnen uitdelen.

Och ja, ik was nog naar de optocht van Heerlen gaan kijken, deze optocht duurde 4 uur, en gelukkig hadden zij ook nog goed weer. Ons raadslid, Edwin Bus, deze was verkleed als Durfkapitalist, zag heel leuk uit.

Fractievoorzitter Ron Meyer liep ook nog mee in de optocht, hoorde ik naderhand. Was Ron zo goed verkleed dat ik Ron niet herkende?

Ik heb nog de ramen van het sp-huis schoongemaakt, deze waren erg vuil, nu kunnen de mensen weer naar binnenkijken. De tv-spot van de sp heeft opzien gebaard, de meeste reacties van de gewone mensen waren verstandiger dan van de andere politieke partijen. De pvda, cda en vvd, zelfs Groenlinks, snappen er niets van. Zij hebben meer moeite met een spotje met een naakte oudere dame dan de ellende die hun politiek de ouderen die zorg nodig hebben bezorgt. Het is een grof schandaal hoe er met hulpbehoevenden wordt omgegaan. Normen en waarden, deze worden getoetst aan poen, met dank aan Balkenende -4!

Goed dus dat thuiszorg-spotje!De actieve groeten,

Ben

U bent hier