h

Week van Ben

17 februari 2008

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste lezers, hier ben ik weer!

De kranten uitzetten is een behoorlijke klus. Niet gemakkelijk, maar het is wel gemakkelijker als je optimistisch bent, en dat ben ik. Als je iets met een zuur gezicht moet doen, dan lukt het niet.

Vele duizenden kranten zijn al weg, dankzij de uitdelers. Zelf deel ik ook uit. Voerendaal, Vaals, Vijlen en Nuth, daar wordt ook uitgedeeld. We hebben een paar open wijken liggen, wie wil deze uitdelen?

Ben benieuwd hoeveel leden eruit komen. Het is een mooie krant:16 paginas!

Jet Bussemaker heeft toegezegd dat er verbeteringen komen in de thuiszorg. De?SP kan alleen maar tv-spotjes maken, zei zij. Ondertussen heeft zij toch onder druk toegegeven om toch iets te doen. De verbetering voor de thuiszorg is een succes. Een succes van, voor en door de SP!

De komende dagen worden weer veel kranten opgehaald, er zijn ook veel kranten naar de uitdelers gebracht. Edwin Bus en Jan Kusters hebben flink wat pakketten weggebracht, Boelie heeft ook nog kranten komen ophalen. Als je toch ziet hoeveel mensen er zijn betrokken met het uitdelen, dan mag je ook trots zijn op deze mensen. Vele handen maken licht werk, en zo is het.

Als ik het goed begrepen hebt, dan zetten vele afdelingen flink wat kranten uit, dat is ook niet mis, bijna 2 miljoen kranten uitdelen in het hele land. Dat enkele keren per jaar! Dat zie ik een andere partij niet doen, ja met verkiezingen, dan zie je ze weer. Laat maar komen, ik ben niet bang om wat te doen, ondanks mijn gezondheid.

Ik kijk wel eens naar het programma de leugen regeert, ik mis de leugens over Irak en Afghanistan, zal wel te politiekzijn, denk ik. Het is verbijsterend hoe met de leugens wordt omgegaan: draaien en draaien!

Tijdens de bel-uren voor de afspraken maken, staat de telefoon roodgloeiend. Veel mensen bellen voor de belastingpapieren te laten invullen. Er wordt dan ook behoorlijk wat koffie gedronken. Onze penningmeester Jan kusters heeft 20 nieuwe kopjes gekocht, want af en toe valt er ene kapot.

Het is hier vaak een grote drukte, ik zou me ongerust maken als het niet zo was. De tribune is ook al bij de leden binnengekomen, het inlegvel ziet er zeer goed uit, de meeste leden lezen deze vaak het eerste.

De vormgeving en inhoud van de tribune ziet er steeds beter uit, ook de website van de SP wordt steeds moderner.

Vorige week heb ik Riet de Wit dansend op een foto gezien, dat was bij de Morenhoek in Heerlen. Bij de start van de verbouwing van studentenwoningen in het centrum van Heerlen. De foto stond in een of ander huis-aan-huisblad. Zo te zien heeft Riet zich goed geamuseerd. En dat mag ook wel want goedkope jongerenwoningen zijn erg belangrijk.

Leefbaar Heerlen en CDA hadden kritiek op Charlies Bazaar, het zou niet lopen. Ik vind dat we blij mogen zijn dat Heerlen zoiets heeft, ik kom er vaak. Heel veel leuke winkels, je kan daar ook voor weinig geld lekker eten. Anders dan al die grote ketens. Die lijken allemaal op elkaar. In de Bazaar zie je tenminste nog eens verschillen. De winkeltjes zijn uniek.

Heerlen is gewoon vooruit gegegaan sinds het nieuwe college is aangetreden, dat hoor je veel van de mensen. Natuurlijk ligt niet al het goede en al het slechte aan degene die er nu zit. Maar de nieuwe richting bevalt heel veel mensen in de stad. Ik ben er blij om.

Weten jullie wat grappig en?ook triest?is? Toevallig kreeg ik een een gesprek mee waarin een leefbaar-raadslid kwaad was dat hij een bon kreeg. Hij zou dat wel effe allemaal rechtzetten aangezien hij raadslid is. Dat zijn van die momenten waarop ik moet lachen. Dit is nou weer zo'n verschil tussen SP'ers en veel anderen. Wij zijn niet meer of hoger dan burgers. SP-raadsleden gebruiken hun raadslidmaatschap niet voor priv?doeleinden.?Daar dacht het leefbaar-raadslid blijkbaar anders over.

Met vriendelijke groeten,Ben Tarici

U bent hier